8 verschillende scrubs getest

scrubs getest scrubs rituals hema decubal the body shop sweetly you sephore therme review te koop
Scrubs gebruik ik niet enorm vaak, dus als ik er eentje in mijn douche heb staan moet hij wel super lekker zijn. Daarom heb ik 8 scrubs getest en met elkaar vergeleken. Benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan snel verder. Wie weet zit er wel een hele lekkere voor jou tussen voor deze zomer!

scrubs getest scrubs rituals hema decubal the body shop sweetly you sephore therme review te koop
Merk: Rituals
Substantie: een fijne zachte scrub. crème achtig met mini korreltjes.
Geur: Organic white lotus & Yi yi ren. Een heerlijk zachte geur, waarbij ik meteen aan de geuren van rituals denk.
Werking: Mijn huid raakt niet geïrriteerd door de zachte korrels met crème achtige substantie. Mijn huid is lekker zacht na het scrubben en ruik de geur na het afdrogen nog subtiel terug.
Prijs:  €5,00 voor 70 ml

scrubs getest scrubs rituals hema decubal the body shop sweetly you sephore therme review te koop
Merk: The Body Shop – sweet lemon body scrub
Substantie: dikke, plakkerige, olieachtige scrub met veel scrubdelen van suiker en zout erin.
Geur: je ruikt de geur van citroensnoepjes hierin terug. Een combinatie van zoet en zuur. Zelf hou ik meer van bloemige en kruidige geuren, maar ik weet dat veel mensen weg zijn van fruitgeuren en deze hoort daar zeker in thuis.
Werking: Ik heb het idee dat de scrub op zichzelf niet veel doet, maar je huid zacht wordt van de olieachtige substantie die erin verwerkt is. Ik vind de substantie niet zo fijn door het plakkerige gevoel. Dit is niet mijn favoriet.
Prijs: Sweet lemon wordt niet meer verkocht bij The body shop. Bevat 50ml

scrubs getest scrubs rituals hema decubal the body shop sweetly you sephore therme review te koop
Merk: Sephora gommage corps body scrub pacific curacao
Substantie: Dikke gelachtige substantie met bolletjes
Geur: Daar kan ik kort en krachtig over zijn. Ik ruik een mannelijke geur namelijk after shave. Bah, daar wil ik mij als vrouw liever niet mee scrubben.
werking: Er zitten genoeg bolletje in waardoor je jezelf een lekkere stevige scrub kan geven. De huid voelt na gebruik lekker zacht aan. Fijn in gebruik.
Prijs: Geen idee. Sephora zit niet meer in ons land en volgens mij verkopen ze hem ook niet meer in de online shop van sephora. 150 ml

scrubs getest scrubs rituals hema decubal the body shop sweetly you sephore therme review te koop
Merk: Therme – scrub salt ylang ylang
Substantie: harde zoutachtige losse korrels
Geur: een lekkere zachte bloemige geur.
Werking: Ik kan de scrub niet makkelijk vasthouden. Het zijn losse korrels zonder olie ofzo waardoor het niet bind aan de korrels en ze al van je hand afvallen voordat je begint te scrubben. De zoutkorrels vind ik veel te hard en de scrub doet bijna zeer op mijn huid.
Prijs: € 4,36 voor 500 gr

scrubs getest scrubs rituals hema decubal the body shop sweetly you sephore therme review te koop
Merk: Decubal – body scrub
Substantie: de scrub zit stevig in de pot en ik moet moeite doen er wat uit te krijgen. In eerste instantie werd ik daar niet blij van. De scrub voelt aan als een dikke samengeperste plak.
Geur: geen
Werking: Hij voelt super zacht aan op de huid omdat de olie als een laagje om de zoutkorrel heen zit en de scrub ook sheabutter bevat. Ik ben dus flink terug gekomen op mijn negatieve eerste indruk van deze scrub want ik had deze heerlijke werking totaal niet verwacht. Hij is gewoon geweldig en mijn huid is heerlijk zacht na gebruik.
Prijs: € 12,50 voor 345 gr

scrubs getest scrubs rituals hema decubal the body shop sweetly you sephore therme review te koop
Merk: Hema scrub gel magnolia
Substantie: dikke gelachtige substantie met zeer kleine korreltjes
Geur: magnolia bloesem extract. Hoewel ik niet van zeer sterk geurende producten houd, vind ik deze eigenlijk weer te weinig ruiken. Ik ruik de geur maar heel subtiel en had wel iets meer aanwezig mogen zijn.
Werking: Ik vind de scrub makkelijk in gebruik mede door de tube. De substantie krijg je er makkelijk uit en is goed te verdelen. Hij scrubt de huid erg mild. Na gebruik voelt mijn huid niet zo zacht aan als ik verwacht bij een scrub.
Prijs: €2,79 voor 150 ml

scrubs getest scrubs rituals hema decubal the body shop sweetly you sephore therme review te koop
Merk: Rituals – himalaya wisdom scrub salt
Substantie: grote samengeplakte stukjes van zoutkorrels
Geur: Bah! wat ruikt dit vies zeg. Heilige basilicum en verse munt zijn in deze combinatie blijkbaar niet mijn geuren en ik kan het bijna niet verdragen. Wat een kruidige stinkbende.
Werking: De werking is prima. Hij scrubt goed en maakt mijn huid lekker zacht. Ik vind hem niet zo makkelijk in gebruik. De scrub pakt niet lekker weg uit de pot.
Prijs: € 15,50 voor 265 gr

scrubs getest scrubs rituals hema decubal the body shop sweetly you sephore therme review te koop
Merk: Sweetly You sugar scrub
Substantie: een plakkerige substantie gemaakt van suiker, bijenwas en avocado olie en kleine pitjes.
Geur: Passion fruit. Een verrukkelijke zoete geur die absoluut niet gaat vervelen.
Werking: De werking van deze scrub vind ik precies goed. Niet te zacht en niet te hard en mijn huid wordt en blijft heerlijk zacht na gebruik.
Prijs: $16.95 voor 236 ml

Mijn uiteindelijke mening: Met stip op nummer 1 vind ik de Sweetly You scrub de lekkerste door de heerlijke geur en goede werking ervan. Ook de Ducubal en Rituals uit de tube vind ik fijne scrubs. De Sephora, Therme en Rituals uit pot vind ik helemaal niks en raad ik dan ook af. De Hema en TBS scrub zitten er een beetje tussenin. Ze kunnen er mee door maar zijn niet mijn favoriet.

Ik hoop dat jullie wat aan dit artikel hebben gehad als je graag een scrub wilt aanschaffen en een keuze daarin moet maken. Je kunt een aantal scrubs hier vinden. Ik ga verder met nog meer scrubs testen en misschien behandel ik over een tijdje weer een aantal andere scrubs in een artikel.

Wat is jouw favoriete scrub?

Vorige

Reminder! Winactie Sleek palette, ANNY liquid sand nagellak, Circus Confetti

Volgende

Opgemaakt juli deel 2

20 Comments

 1. De Tuinen, Rituals en The Body Shop vind ik heerlijke scrubs hebben.

 2. die van rituals en TBS heb ik ook, vind ze super fijn!

 3. doe mij maar die groene van Rituals :)

 4. ik heb een sample van die van rituals gehad, volgens mij is die wel erg fijn x

 5. ik

  Misschien handig te vermelden als het geen zout/suikerscrub is waar de scrubkorrels dan wel uit bestaan want als dat plastic is dan draagt het bij tot de plasticvervuiling in de zee en zeker zulke fijne korreltjes zijn slecht te verwijderen uit het afvalwater.

 6. ik

  Overigens i de zoutscrub van de Action voor mij perfect; geen vervuiling, net plakkerig genoeg, meerdere geuren en goedkoop.

 7. Wat een fijn overzicht! Leuk om te lezen wat je wel/niet bevalt. Mijn favoriete merk is Rituals: fijne korrel, heerlijke geur en verzorgend.

 8. Leuk artikel! Ik heb eigenlijk alleen nog maar ervaring met de body scrub van TBS en het Kruidvat en vind deze erg fijn.

 9. Erg handig overzicht. Ik vond de TBS Mango wel weer erg fijn. De Basilicum en munt van Rituals lijken mij ook helemaal niks.

 10. Leuk om meerdere scrubs te zien! Ik ben niet zo kieskeurig met scrub :) nivea heeft een fijne!

 11. Net nu ik op zoek ben naar een goede scrub, thanks!

 12. wat een handig artikel!:)

 13. Handig z’on review! Zelf gebruik ik een scrub van kruidvat, die vind ik wel fijn :-)

 14. Ik wil die van Sweetly you proberen, klinkt goddelijk. wat jammer van de plakkerige The body shop sweet lemon body scrub, deze leek me juist ook heerlijk

 15. Echt een goed en handig bericht, ook al blijf ik bij The Body Shop! :D

 16. Die van Sweetly You lijkt me lekker!

 17. Ik heb de Wai Wang scrub, vind hem heerlijk!

 18. Wat een fijn en handig artikel. :)

 19. Deb

  De scrub van Sweetly You heb ik ook gehad en ik vond hem heerlijk. Ik vond hem alleen qua structuur niet makkelijk aanbrengen.. ik verloor altijd best veel scrub onder de douche..
  Mijn favoriete scrub was een sugar scrub van Bodhi in virgin coconut. De geur, maar ook de werking was heerlijk. Ik kreeg er een baby zacht huidje van. helaas is ie inmiddels ook op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén