Lush – Tiny Hands

23
Vorig jaar Kerst kreeg ik van de hoofd kerstvrouw een Lush cadeaubox. Echt een super cadeau, want blijer dan met Lush kan je mij haast niet krijgen. Ik had dus weer wat nieuwe Lush producten die ik kon uit proberen. Ik ben ze nu een aantal maanden aan het testen en vandaag zal ik Tiny Hands, een handserum reviewen.

Wat zegt Lush zelf over Tiny Hands:
’’Dit serum zorgt ervoor dat je handen weer lekker zacht worden en zalig ruiken. Net als met onze Massage Bars houd je de bar even tussen je handpalmen zodat er wat olie afsmelt. Deze masseer je goed in, vooral op de plaatsen waar je huid erg droog of misschien wel gebarsten is.

In deze handverzorging in vaste vorm zit onder andere arganolie, aloe vera, cacao- en sheaboter, allemaal heerlijk verzachtend en verzorgend. Omdat het een product in vaste vorm is, hoeven we er geen conserveringsmiddelen in te stoppen. Fijn voor jouw (beschadigde) huid, fijn voor ons milieu.

De heerlijk geur komt  van onder andere vanille, kamille en goudsbloem. Het serum trekt snel in, je hebt er maar een klein beetje van nodig.

De sheaboter in Tiny Hands kopen we van de Ojoba groep in Ghana. Dit vrouwencollectief zorgt voor een eerlijk beloning en goede arbeidsomstandigheden voor 400 vrouwen daar!

Probeer het ook eens op andere droge plekjes op je lichaam, zoals knieën of ellebogen, ze knappen er enorm van op!’’

Ingrediënten:
’’We kopen onze ingrediënten van leveranciers die niet op dieren testen.
Cacao boter (Theobroma cacao), Talkpoeder (Talc), Shea boter, Fair Trade (Butyrospermum parkii), Marigold Petals (Calendula officinalis), Arganolie ( Argania spinosa), Saffloer bloemen (Carthamus tinctorius), Parfum (Perfume),Aloe Vera-extract (Aloe barbadensis), Vanille-extract (Vanilla planifolia), Kamille essentiële olie, blauwe (Matricaria chamomilla), Kamille essentiële olie, Roomse (Anthemis nobilis),Afrikaanse goudsbloemolie, essentiële (Tagetes erecta), Citral (Citral), Coumarin (Coumarin), Geraniol (Geraniol), Linalool (Linalool), Limonene (*Limonene)’’

22
kerstcadeaus sugarpill look 085
Wat mij meteen opvalt aan Tiny Hands is natuurlijk het leuke uiterlijk. Tiny Hands is namelijk in de vorm van een handje gegoten. Ik ben echt een gevoelig voor dit soort dingen en wordt elke keer blij als ik naar Tiny Hands kijk. Ook nu ik hem een aantal weken gebruik heeft hij nog steeds de leuke vorm van het handje. Deze vorm is dus niet snel verdwenen en dat vind ik zeker een pluspunt. Mijn nichtje komt elke dinsdag bij ons en ze vraagt nu steeds om ‘die hand’ zodat ze haar handen kan insmeren haha.

Wat wellicht een nadeel kan zijn is dat Tiny Hands niet in een verpakking komt, net zoals met de massagebars. Je zal hem dus zelf in een verpakking moeten doen of ergens in moeten leggen. Zelf heb ik hem in een bakje liggen naast mijn bed waar mijn handverzorging voor de nacht in zit. Daarentegen is het wel beter voor het milieu, omdat er geen verpakking hoeft worden gemaakt. Ik vind het fijn dat Lush doorvoert waar zij ook daadwerkelijk voor staan. Dit geeft het merk kracht en laat het naar mij toe eerlijk over komen.

kerstcadeaus sugarpill look 090
Het tweede wat opvalt aan Tiny Hands is dat hij net als de massagebars heerlijk wegsmelt als je hem tussen je handen wrijft. De voedende oliën komen vrij en kun je direct insmeren op je handen en nagels. De ingrediënten verzorgen mijn handen en nagelriemen ook daadwerkelijk. Omdat ik persoonlijk vind dat Tiny Hands niet snel intrekt, breng ik hem liever s ’nachts aan voordat ik ga slapen. Als ik dan wakker wordt heb ik heerlijke, zachte, verzorgende handen. Ik hou er dan ook wel van om een ruime hoeveelheid verzorging op mijn handen aan te brengen dus misschien dat hij daarom wat minder snel intrekt. Tevens is Tiny Hands heel erg zuinig in gebruik. Ik denk dat je wel een paar maanden met hem zou kunnen doen.

De geur vind ik een beetje kruidig en eerst ook niet geweldig lekker zoals je wel eens met bepaalde producten van Lush kunt hebben. Nu ik aan de geur gewend ben kan ik hem wel waarderen. Ik had dit product dan ook nooit zelf gekocht als hij niet in de cadeaubox zat. Toch ben ik nu wel heel erg blij dat ik Tiny Hands heb gekregen en hem op deze manier heb kunnen testen, want ik vind hem heerlijk!

Tiny Hands is uiteraard te koop in een van de Lush filialen of op de webshop van Lush. Hij bevat 60 gram en kost € 8,60.

Heb jij Tiny Hands wel eens geprobeerd?

Vorige

Opgemaakt – september 2013

Volgende

Leuke vakantiebestemmingen

23 Comments

 1. Ik vind het handje zo schattig om te zien, lekker dat hij ook zijn werking doet. :) Zelf vind ik het wel fijn dat hij niet zo snel intrekt, want mijn handen blijven altijd zo kurkdroog he. Oh my, ik wil hem uitproberen!

 2. Deb

  Zo’n schattig handje!!! Ik ben misschien een beetje saai.. maar voor mij moet een product ook altijd praktisch zijn anders ga ik het toch niet gebruiken ;-) Ik gebruik zelf dan ook liever handcrèmes uit een tube.

  • Heel erg herkenbaar hoor Deb, maar nu ik hem heb gekregen en in gebruik hem vind ik hem toch wel erg fijn en heb ik het er wel voor over!

 3. Lijkt me een heerlijk serum! I love lush!

 4. lijkt me een fijn product!

 5. Lijkt me een heerlijk product! Soms moet je inderdaad echt heel erg wennen aan een geur. :-)

 6. ik vind de geur niet zo lekker :)

 7. Ben wel erg benieuwd of ik dit echt zou gaan gebruiken, maar het is ook een kwestie van wennen denk ik. Ziet er wel heel fijn uit!

 8. klinkt erg fijn :D

 9. Faat

  Ik heb hem ook al een heel tijd terug gekocht en ik gebruik hem nog steeds met veel plezier. Ik heb er toen wel zo een bakje bij gekocht waarin je hem kunt bewaren.

 10. Jammer van de kruidige geur ! Daar moet je inderdaad echt van houden.
  Wel vind ik het handje ontzettend schattig!

 11. ik

  Staat ook nog op mijn Wishlist, helaas had ik de vorige keer bij een bezoek aan Lush mannelijk gezelschap dus was het in- en uit de winkel en heb ik deze helaas niet meegenomen.

 12. Ik ben hier zo benieuwd naar! Wel naar meerdere producten van Lush. Als ik in die winkel ben, ga ik alles uitproberen altijd haha.

 13. Deze wil ik wel uitproberen! Dat heb ik trouwens met alle producten van Lush, zo lekker!

 14. Deze lijkt me ontzettend fijn!

 15. me like! ik ga het ook proberen

 16. Tiny Hands heeft idd een aparte geur, maar de werking is super. Zeker als je last heb van droge handen. Ik gebruik soms ook voor mijn voeten. Even eroverheen wrijven, insmeren en katoenen sokken aandoen. De volgende ochtend heb je heerlijke, zachte voetjes :)

 17. ik vind alles met shea butter erin zo fijn, maakt alles heerlijk zacht :D

 18. Ziet er schattig uit en het lijkt mij ook erg heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén