Frisse mondverzorging

5
Ik schrijf heel vaak over beauty, make up en het verzorgen van je gezicht, maar ik schrijf nooit over het belang van het verzorgen van je mond. Dit vind ik eigenlijk minstens zo belangrijk. Tijd om daar verandering in aan te brengen. Vandaag ga ik jullie meer vertellen over een frisse mondverzorging.

Orabrush zegt het volgende over een slechte mondgeur:
’Bij 9 op de 10 mensen die onprettig uit de mond ruiken ligt de oorzaak bij een stinkend witgelig laagje plak op achter op je tong. Al een klein beetje tongplak kan zorgen voor een indringend slecht ruikende mondgeur. In Nederland wordt het belang van tongreinigen érg onderschat. Maar liefst 40% van de Nederlandse bevolking heeft structureel last van slechte adem door tongplak. In Amerika is tongreinigen net zo vanzelfsprekend als tandenpoetsen en daar ligt het percentage slechts op 10%. 90% van de slechte adem wordt veroorzaakt door tandplak.

Je zal nu begrijpen waarom het zo belangrijk is om je gebit en mond goed te verzorgen. Een slechte adem, daar wilt niemand mee rond lopen.

advertorial bourjois 195
Voordat ik mijn tanden poets gebruik ik altijd een tongreiniger of de Orabrush. De tongreiniger is het blauwe ding wat jullie op de foto zien. Hiermee schraap je als het ware al het tandplak van je tong af en is het grootste gedeelte van je tandplak verwijderd. Je kunt dit nooit 100% verwijderen, maar wel voor een groot deel. De tongreiniger gebruik ik alleen als ik erge last heb van tandplak. Ik vind het erg belangrijk om mijn tanden 2 keer per dag te poetsen. Dit doe ik met een simpele tandenborstel, maar ik ben van plan om nog een elektrische tandenborstel aan te schaffen, omdat deze je tanden nog beter reinigt.

Orabrush, Golden Halloween 057
Orabrush, Golden Halloween 027
Orabrush, Golden Halloween 041
Orabrush, Golden Halloween 044
Op de dagen dat ik minder last heb van tandplak gebruik ik de Orabrush. De Orabrush verwijdert ook tandplak, maar dan op een mildere manier. De tongschraper wil nog wel eens zeer doen als ik hem te hard over mijn tong haal. Met de Orabrush heb ik dit probleem niet. Door de plastic haartjes op de Orabrush kun je ook tussen de groeven van je tong komen en verwijdert het niet alleen de tandplak op de bovenste laag zoals de tongschraper doet. Daarna schraap je deze plak met het roze schrapertje boven de haartjes.

Echter gebruik ik de Orabrush iets minder vaak, omdat ik soms ga braken als ik hem gebruik. Ik moet nog even flink oefenen om het onder de knie te krijgen om niet te braken als ik hem gebruik. Hij reinigt mijn tong daarom nog niet voldoende terwijl op de dagen dat ik niet moet braken hij mijn tong wel goed reinigt. Ik blijf dus nog even doorzetten en over een tijdje heb ik hier waarschijnlijk helemaal geen last meer van. Op de website van Orbarush heb ik gelezen dat dit heel normaal is en dat dit na een tijdje verdwijnt als je het beter onder de knie hebt. Ik heb trouwens de roze versie, maar er zijn ook meerdere kleuren beschikbaar.

Orabrush, Golden Halloween 021
Ik doe het jullie niet aan om jullie mijn vieze tong en verwijderde tandplak te laten zien, maar deze foto geeft goed weer hoe het verschil er uit ziet bij het gebruik voor en het gebruik na de Orabrush,

advertorial bourjois 208
Mijn tanden poets ik eigenlijk nooit met een vaste tandpasta, omdat ik de perfecte nog niet heb gevonden. Momenteel gebruik ik deze van Aquafresh. Ik kies er altijd eentje met een mint of pepermunt smaak.

advertorial bourjois 218
Nadat ik mijn tong heb gereinigd en mijn tanden heb gepoetst is het tijd voor mondwater. Hiervoor gebruik ik ook geen vaste soort van een vast merk. Ik gebruik mondwater om mijn mond voor de laatste keer goed te reinigen en voor een frisse adem. Zo eindig ik de dag goed en begin ik de dag goed.

advertorial bourjois 201
Ik zorg dat ik altijd iets van kauwgum in mijn tas heb om gedurende de dag mijn mond fris te laten ruiken. Ik rook namelijk en als je rookt stink je nogal uit je mond. Hoewel ik hier zelf niet altijd wat van ruik, vind ik het toch een prettiger idee als ik wel fris uit mijn mond ruik dus zorg ik ervoor dat ik kauwgum bij me heb.

Dit zijn alle dingen die ik doe om er voor te zorgen dat ik een frisse adem heb. De Orabrush kun je trouwens hier kopen. Ik ben erg benieuwd wat jij doet om je mond te verzorgen en een frisse adem te krijgen. Laat het me weten in de comments!

Vorige

Fashion Shoplog (The Lady Sting, Esprit)

Volgende

Mijn nieuwe tas van Esprit

  1. die orabrush is een grappig dingetje XD ik heb hetzelfde soort haartjes aan de achterkant van mijn tandenborstel, dus voor mij no need voor een extra ding als een orabrush :3

  2. die tongreiniger wil ik wel eens proberen!

  3. Jup zo’n orabrush situation moetik nog eens proberen haha :D een frisse mond is wel zo fijn als je tegen iemand praat!

  4. Ik gebruik de tongreiniger juist na het tanden poetsen haha! Eens even proberen hoe het ervoor is, ben wel benieuwd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén