Kerstversiering bij mij thuis

avond kerst 032
Ik meer dat ik decoratie steeds leuker begin te vinden. Ik vond het altijd al heel erg leuk, maar nu ik ouder wordt en ik graag uit huis wil begin ik decoratie steeds meer te waarderen. Het lijkt mij zo leuk om mijn eigen huis te gaan versieren. Nu moet ik het doen met de versieringen die mijn moeder aanbrengt in mijn huis en gelukkig kan zij heel goed decoreren! Vandaag laat ik je een klein gedeelte zien van onze kerstversieringen.

taart stage kerst waxmelts.nl 084
taart stage kerst waxmelts.nl 082
In de keuken staat op de vensterbank dit leuke stukje met mos, bessen, dennenappel kaarsjes en hertjes. Ik vind het er zo leuk uit zien!

taart stage kerst waxmelts.nl 085
taart stage kerst waxmelts.nl 100
Op een kast staat deze vierkant met poppetjes en bomen die je normaal gesproken in een mini huisjes dorp ziet staan. Vroeger hadden we altijd zo’n dorp staan, maar tegenwoordig is mijn moeder het een beetje zat na zoveel jaar hetzelfde te hebben gehad qua decoratie. Wij veranderen graag van decoratie, maar het is ook zonde om iets nooit meer te gebruiken. Op deze manieren worden deze poppetjes toch weer gebruikt en is het niet te vol in huis. Ik vind het er onwijs schattig uit zien.

taart stage kerst waxmelts.nl 105
Het hele jaar door staat deze pot bij ons in de kast. Hij heeft 4 zijden en in de winter draaien we hem om naar de winterzijde waar 2 sneeuwpoppen op staan. Ik vind het zo’n mooie pot. Een echte eye-catcher wanneer hij op tafel staat. Jammer dat hij zo zwaar is.

taart stage kerst waxmelts.nl 107
taart stage kerst waxmelts.nl 111
Deze waxinelichthouder en krans zijn inmiddels alweer verplaatst naar de eettafel en staan nu op een dienblad. Dat veranderen gaat bij ons het hele jaar door. We kijken het een paar dagen aan en als het ergens niet meer goed staat, verplaatsen we het. We zijn de hele tijd op zoek naar de beste plekjes in het huis om iets neer te zetten haha.

taart stage kerst waxmelts.nl 114
Kijk nou hoe schattig! Te lief. Die snoeren erachter kunnen we helaas niet weg werken. Nu zie je dit van je voorkant, maar wij zien hem vanaf de zijkant en hebben dus eigenlijk nooit last van deze snoeren in het zicht.

taart stage kerst waxmelts.nl 145
Onze schouw in Kerst thema.

taart stage kerst waxmelts.nl 148
Detail van de schouw.

avond kerst 009
Als de lichtjes ‘s avonds branden.

taart stage kerst waxmelts.nl 149
taart stage kerst waxmelts.nl 154
Schaatsjes.

taart stage kerst waxmelts.nl 158
Kersthangertjes.

taart stage kerst waxmelts.nl 169
Bij ons wordt buiten ook niet vergeten. Dat wordt ook versiert! Met Kerst gaan we nog een kaars in deze lantaarn branden. Zo knus! In de voortuin hebben we ook nog een versierde kerstboom staan, maar ik ben vergeten deze op de foto te zetten.

taart stage kerst waxmelts.nl 173
taart stage kerst waxmelts.nl 179
Dit herfstdienblad kocht mijn moeder voor 50%, omdat de herfst ‘over’ was. Het mos was nog niet oud ofzo, maar zag er nog prima uit. Dat kan nog prima gebruikt worden ter decoratie voor kerst. Leuk dat soort koopjes haha.

taart stage kerst waxmelts.nl 175
Deze kerstakken heeft mijn moeder van onze oude kerstboom die in de tuin stond geknipt. De boom zelf was niet meer mooi van vorm, maar mijn moeder heeft hem juist bewaard om de takken er dit jaar af te knippen en over de spuiten met nepsneeuw. Scheelt een hoop geld dan wanneer je het in de winkel koopt! Je hoeft je kerstboom alleen maar in een bak te zetten en hem regelmatig water te geven net zoals je bij je andere planten doet.

taart stage kerst waxmelts.nl 123
In de jaren hiervoor hadden wij altijd een grote kerstboom, maar nu er kleinkinderen over de vloei komen is dat niet meer mogelijk, omdat zij aan de kerstboom gaan trekken en mijn moeder niet wil dat haar dure kerstballen kapot vallen. Daarom hebben we dit jaar dit kleine boompje. Ik baal er onwijs van, omdat kerst voor mij pas echt kerst voelt met een grote boom, maar ik ben aan de andere kant al blij dat mijn moeder dit boompje heeft gekocht. Het is gelukkig wel een boom. Een kerst zonder boom is voor mij geen kerst. Ik kijk het hele jaar uit naar Kerst. Het is in ons gezin de belangrijkste dag van het jaar. De kerstversieringen in huis geven mij dan ook een gelukkig gevoel.

taart stage kerst waxmelts.nl 127
Nog meer hertjes in huis. Zo leuk en schattig.

taart stage kerst waxmelts.nl 130
taart stage kerst waxmelts.nl 132
taart stage kerst waxmelts.nl 133
In dit boompje zitten maar een paar verschillende decoraties in. Normaal hebben we echte pronkstukken in onze boom hangen. Het was voor mij dun even wennen, zo’n boom met veel dezelfde ballen. Hij ziet er evengoed mooi en gezellig uit. Maar ik verlang wel terug naar onze normale boom haha. Dat is de mooist versierde boom die je maar tegen kunt komen. Ik zie online steeds bomen met maar een paar ballen. Bij ons hangt de boom echt vol! Dat is voor mij pas een echte kerstboom. De kleuren moeten goed matchen en perfect hangen. Ik kan dan ook uren naar onze ‘perfecte’ boom kijken.

avond kerst 026
avond kerst 032
Het boompje, maar dan ‘s avonds als hij verlicht is.

Dit was maar een klein gedeelte van onze kerstversiering, maar ik was sommige dingen vergeten op de foto te zetten of er waren soms pas decoraties toegevoegd nadat ik de foto’s had genomen. Desondanks heb ik jullie wel onze kerstversiering kunnen laten zien. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie er van vinden en of jullie je huis ook zo versieren tijdens de kerst. Of zetten jullie alleen 1 boompje neer? Laat het me weten in de comments!

Vorige

Creatieve kerst waxinelichtjes van mama

Volgende

Uitslagen winactie weken!

 1. Wat leuk de poppetjes in een lantaarn!

 2. Het ziet er erg gezellig uit !

 3. Ziet er leuk uit!

 4. kikiLxo

  ziet er super gezellig uit vooral de openhaard nu moet hij alleen nog aan & dan heb jij een supergezellige kerst.

  • Haha, we doen hem soms ‘aan’. Het is geen echte openhaard, maar hij kan wel branden en blaast warme lucht. Staat erg knus altijd!

 5. Wauw, zo’n mooie kerstdecoratie! Ziet er heel gezellig uit :)

 6. Ans

  Je moeder kan er wat van, het ziet er erg mooi uit.

 7. faat

  Dat ziet er gezellig uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén