Creatieve kerst waxinelichtjes van mama

Creatieve potjes mama 110
Mijn moeder heeft er sinds kort een nieuwe hobby bij, potjes versieren zodat het leuke waxinelichthoudertjes worden. Ze versiert ze momenteel alleen nog in de kerstsfeer, maar wil ze voor alle seizoenen gaan maken. Het leek mij wel leuk om ze aan jullie te laten zien!

Creatieve potjes mama 011
Ik heb er hier 5 op de foto gezet, maar ze heeft er ondertussen al een stuk of 15 gemaakt. Zij maakt ze vooral om weg te geven als kerstkaart. Mijn moeder maakt al jaren zelf kerstkaarten, maar dit jaar geeft ze aan haar dierbare zo’n zelfgemaakt waxinelichthoudertje in plaats van een kerstkaart. Zo kun je iemand ook een fijne kerst wensen. Ik vind het zelf een heel mooi gebaar dat iemand speciaal voor jou zo’n cadeau maakt. Tevens kun je hem ieder jaar weer neerzetten en dat doe je met een kerstkaart niet. Die hang je 1 jaar op en daarna bewaar je hem.

Creatieve potjes mama 014
Creatieve potjes mama 017
Creatieve potjes mama 046
Deze heeft wat meer kleur.

Creatieve potjes mama 020
Creatieve potjes mama 048
Met donkergroen en veel belletjes.

Creatieve potjes mama 026
Creatieve potjes mama 028
Creatieve potjes mama 030
Met groen en rood. Typisch, maar o zo leuk voor de Kerst!

Creatieve potjes mama 032Creatieve potjes mama 035
Creatieve potjes mama 038
Creatieve potjes mama 057
Kerstboom, hertje, aahh <3

Creatieve potjes mama 041
Warme kleuren.

Het is lastig uit te leggen hoe je dit soort waxinelichthoudertjes maakt, omdat elk houdertje weer anders is. Ook halen we de materialen overal en nergens vandaan. Sommige producten komen uit speciaal zaken en sommige bij wijze van de Action of Ebay.

Deze foto’s heb ik trouwens gemaakt met mijn nieuwe camera, de Canon 700D. Toen ik deze foto’s maakte was het al bijna donker (4 uur s ’middags) en toch zijn deze scherpe en mooie foto’s eruit gekomen. Ik kan nog niet heel goed met de camera overweg, maar ik ga vooruit!

Creatieve potjes mama 104
Creatieve potjes mama 110
Zo zien ze eruit al ze branden. Door de verschillende structuren en bedeltjes etc. ziet er potje er weer heel anders uit als er een kaarsje in brand. Zo ontzettend leuk, warm en sfeervol!

Ik hoop dat jullie zo’n soort artikel ook leuk vinden in plaats van weer een review. Ik vind het persoonlijk veel leuker om over een onderwerp als dit te lezen dan 7 reviews in een week. Natuurlijk verdwijnen de reviews niet, maar iets meer afwisseling vind ik persoonlijk wel leuk!

Maken jullie zelf wel eens iets creatiefs? Zo ja, wat? Laat het me weten in de comments!

Vorige

Kerst waxmelts

Volgende

Kerstversiering bij mij thuis

20 Comments

 1. Awww cute ^_^ die met warme kleuren vindik het mooist!

 2. kikiLxo

  super leuk & zeker gezellig :D ik had met sintenmaarten spookjes gemaak op de potjes & dan buiten neergelegd.

 3. Heel erg leuk gedaan!

 4. Zo leuk gedaan! Ze zien er heel mooi uit. Helaas ben ik niet zo creatief :)

 5. Faat

  Zier er erg leuk en gezellig uit!

 6. Elisa

  Wat een leuk idee! Ik vind vooral die eerste mooi omdat hij wat meer kleur heeft. Je foto’s met je nieuwe camera zijn ook super gelukt :D

  Ik heb een vraagje voor je: In je herinneringsartikel over de winacties stond dat ze vandaag gesloten werden… Maar wanneer komt de uitslag dan? haha ben toch wel erg benieuwd.

  • Ik hoop dat ik morgen de winnaressen uit kan zoeken, maar weet niet hoeveel tijd dit in beslag gaat nemen (heb natuurlijk ook nog andere dingen te doen die dag). Als ik de winnaressen weet zal ik deze zo snel mogelijk bekend maken! Ik begrijp dat je benieuwd bent haha.

 7. De laatste 3 vind ik er echt ontzettend leuk en kerstig uitzien :D

 8. Ziet er super leuk uit! Vooral met kaarsjes erin is erg leuk !
  De derde vind ik erg leuk voor de kerst!

 9. Wat onwijs leuk zeg! Zelf heb ik met de kids op mijn stage ook zoiets soortgelijks gedaan maar dan het papiertje eromheen gezet, zodat je het licht daardoor ziet branden. Dit is natuurlijk nog wel een stuk gaver!

 10. Leuk bedacht, niet mijn stijl!

 11. wat mooi!!! Ik ben zelf net klaar met mijn “kerstkrans” ophangen.

 12. Wat een leuke waxpotjes! Dus je hebt het creatieve niet van een vreemde ;)

 13. Wat onwijs leuk gedaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén