Zomer seizoentafel

seizoentafel 003
Ik denk dat heel veel van jullie nog nooit van een ‘seizoentafel’ hebben gehoord. Ik ben er al sinds ik het mij kan herinneren bekend mee, omdat wij er altijd een thuis hadden staan. Een seizoentafel is een plek in huis waarbij je het seizoen kunt volgen aan de hand van items die je kunt vinden in de natuur (bladeren, bloemen, stenen, takken etc.) Daarbij kun je zogenoemde seizoentafelfiguren zetten. Deze kun je kopen of zelf maken. Dit laatste deed ik en ik laat je vandaag mijn zomerseizoentafel zien!

seizoentafel 003
Gelukkig zijn er geen regels hoe je je seizoentafel moet inrichten. Dit kan met doeken in de kleuren van het seizoen, maar ook gewoon op een plank of kast. De mijne staat eigenlijk altijd op mijn dressoir, omdat ik niet zoveel plek in huis heb.

seizoentafel 021
Ik ging vorig weekend met mijn vriend naar het bos in Schoorl en bijna altijd als ik naar het bos ga dan zoek ik de mooiste schatten van de natuur. Het is een soort traditie en ik wordt er rustig was. Mijn hoofd even op 0 en puur zoeken. Zo fijn! Hoewel dennenappels niet helemaal zomer zijn zie ik wel dat dit nog verse dennenappels zijn. Die in de herfst staan altijd wijdt open en zijn donker. Deze zijn licht en nog dicht. Om nog meer zomer toe te voegen besloot ik groene dennenstukjes toe te voegen. Daarnaast zie je een Vlinderpoppetje van Atelier Pippilotta, maar ik ben geen fan van dit merk. Het was een lastig pakketje en aan de achterkant is het poppetje nog open, omdat de kleertjes niet goed om de pijpenragers sluiten. Gelukkig zie je hier niets van aan de voorkant! Ook vind ik een houten hoofd niet mooi. Ik hou meer van stoffen hoofdjes.

seizoentafel 014
Daarachter zie je een paarse vaas die ik van een vriendin kreeg. De mooie, grote roze hortensia kreeg ik van mijn zus uit haar tuin. Zo lief! Hortensia’s blijven heel lang staan dus ik kan er extra lang van genieten. Je maakt mij bijna niet blijer dan met bloemen. Ze laten het huis leven, vrolijkt een kamer op en zijn ook gewoon mooi. Daarnaast zie je wat graspluimen die ik in het bos en duingebied heb geplukt. Ze vullen de vaas mooi op. Ook heb ik nog wat lavendel uit de tuin toegevoegd.

seizoentafel 015
De kaart met stokrozen kocht ik bij abc-antroposofie.nl. Ze verkopen hier super mooie kaarten voor bij seizoentafels of natuurlijk om te versturen!

seizoentafel 024
Aan de andere kant van mijn dressoir zie je mijn zelfgemaakte poppetjes van De Witte Engel. De linker is een kersenbloempoppetje en de rechter een madeliefje. Zo ontzettend lief en schattig. Heel veel werk om te maken en ik heb ze ook samen met mijn moeder gemaakt. Zij maakte deze poppetjes vroeger zelf en kan mij dus goed helpen. Ze zijn niet perfect, maar ik ben er ontzettend trots op, want het is lastiger om zo’n poppetje te maken dan je zou denken. Ik vind het zo bijzonder om iets te maken wat waarschijnlijk over 30 jaar nog steeds in mijn huis zal staan en zoveel plezier geeft. Een seizoentafel maakt een huis voor mij echt huiselijk en ik begin het steeds belangrijker en waardevoller te vinden. Je bent je veel bewuster van de natuur en wat er om je heen gebeurd. Ook is het het hele jaar niet hetzelfde, maar leef je van seizoen naar seizoen. Ook heb ik nog een strandthema in huis, maar dat laat ik jullie in een ander artikel zien!

Had jij wel eens gehoord van een seizoentafel? Of heb je er misschien zelf een in huis? Zo ja, wat staat er op jouw seizoentafel?

Vorige

Oostenrijk, Karinthië – bezienswaardigheid 1 berg lift Petzen

Volgende

NYC Cityproof collectie

  1. Wat mooi. Ik ken het wel, maar dan vooral vanuit mijn vorige baan als kleuterjuf, daar probeerde ik ook vaak een tafel te maken die bij het seizoen of thema paste. Ik vind het erg gezellig staan. Knap hoor hoe je de poppetjes gemaakt hebt, lijkt me inderdaad een lastig klusje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén