Oostenrijk, Karinthië – bezienswaardigheid 1 berg lift Petzen

Oostenrijk 2015 213
Vandaag gaan we eindelijk van start met de artikelen over de deelstaat Karinthië in Oostenrijk waar ik 10 dagen op vakantie was. Ik heb zoveel te vertellen over dit prachtige gebied, maar ik wil jullie niet in één keer overladen met een heleboel informatie. Daarom splits ik de bezienswaardigheden. Ik laat jullie dit keer de berg lift in Petzen zien. Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Karinthië.

Oostenrijk 2015 341
Oostenrijk 2015 343
Oostenrijk 2015 351
De berg lift in Petzen gaat ruim 1700 meter omhoog. Je zit in een dichte cabine waar plaats is voor 6 personen. Mijn ouders hebben Karinthië vroeger meerdere malen bezocht en vertelden mij dat deze cabines toen open waren en het zitjes waren, geen cabines. Dit is een stuk veiliger volgens mij, maar maakt de beleving wel minder intens. Je moet je ook ‘warm’ aankleden, want het is boven een stuk kouder dan beneden. Wij waren in Karinthië toen het zo’n 35 graden was dus wij deden onze vesten niet aan. Het was warm genoeg om in je t-shirt te blijven lopen, maar wij voelden wel degelijk het verschil met de temperatuur van beneden. Je gaat van veel zweten naar bijna kippenvel.

Oostenrijk 2015 167
Oostenrijk 2015 168
Als je boven komt heb je een geweldig uitzicht. Alles is zo klein! Je kijkt rechtuit naar de bergen en beneden zie je verschillende dorpen liggen.

Oostenrijk 2015 179
Oostenrijk 2015 304
Oostenrijk 2015 306
Als je iets verder door loopt kijk je tegen de mooie grijze rotsen, groene bomen en dit mooie meertje aan. Hoewel het aangelegd is vind ik het er onwijs mooi uitzien. Overweldigend om daar te lopen. Ik werd er zelf stil van en kon alleen maar foto’s maken. Ik dacht even dat ik in Canada was. Het mooie land waar Karinthië soms wel wat van weg heeft en nog steeds hoog op mijn verlanglijstje staat.

Oostenrijk 2015 282
Oostenrijk 2015 251
In het meertje zaten een paar salamanders en veel kikkervisjes. Zo leuk!’

Oostenrijk 2015 243
Oostenrijk 2015 254
Oostenrijk 2015 234
Nog wat mooie foto’s!

Oostenrijk 2015 183
Oostenrijk 2015 295
Oostenrijk 2015 249
Er waren daar zulke mooie veldbloemen. Mijn moeder en hebben nog bloemen geplukt, maar toen we beneden kwamen keken de bloemen in plaats van omhoog naar beneden haha.

De berg lift kost heen- en terug € 16,00. Wij hebben echter eenmalig een Kärnten Card gekocht en hiervan konden we één week onbeperkt activiteiten doen. In een ander artikel vertel ik jullie uitgebreid over deze kaart.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze mooie bezienswaardigheid te zien en dat ik je nieuwsgierig heb gemaakt naar de andere bezienswaardigheden in Karinthië.

Heb jij deze berg lift of Karinthië al eens bezocht? Laat het me weten in een comment onder dit artikel!

Vorige

Mijn droombadkamer in een vakantiehuis

Volgende

Zomer seizoentafel

  1. Prachtig! Wij gaan ook vaak naar oostenrijk, tirol. Heerlijk wandelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén