Oostenrijk 2015 628
Het is al weer eventjes geleden dat ik over de bezienswaardigheden in Oostenrijk, Karinthië heb geschreven. Dit keer is het de beurt aan één van de meest indrukwekkende plekken die ik in Oostenrijk heb gezien, namelijk de Ragga Schlucht! Een wandeling langs kloven van watervallen. De moeite waard om te bezoeken en vandaag neem ik je door middel van foto’s mee naar deze plek.

Oostenrijk 2015 568
Het eerste gedeelte bevindt zich nog in het bos. Je ziet hier al het begin, of natuurlijk een einde, van een waterval.

Oostenrijk 2015 577
Hier is de route nog vlak en makkelijk te lopen.

Oostenrijk 2015 601
Omdat de kloven zo hoog zijn is het er fris en schijnt de zon alleen in het bovenste gedeelte. Op sommige plekken groeit er ook helemaal niets. Hoe hoger je komt hoe meer groen natuurlijk.

Oostenrijk 2015 694

Oostenrijk 2015 612
Oostenrijk 2015 628
Oostenrijk 2015 638
Hier zie je goed hoe stijl de trappen zijn en hoe de schlucht er uit ziet. Trappen die langs de rotsen lopen en touwen waar je je aan kunt vastgrijpen, omdat de trappen soms glad zijn door de watervallen. Ontzettend mooi dat er trappen zijn om dit natuurschoon te kunnen bewonderen. De hele wandeling is het genieten mits je af en toe rust houdt. Mijn zus was zwanger en ging mee, omdat ze wist dat ze spijt zou krijgen als ze niet mee ging, maar eigenlijk was deze schlucht te zwaar voor haar. Het was ook ontzettend heet toen wij deze schlucht liepen dus als je in de zomer heen gaat is het echt aan te raden voldoende drinken en eten mee te nemen.

Oostenrijk 2015 680
Heel veel mooie watervallen. Ik heb ze niet allemaal op de foto kunnen zetten, omdat ik bang was dat mijn camera nat zou worden. Het water is super helder en ijskoud. Na de schlucht gingen mijn moeder en ik pootje baden, omdat we zulke hete voeten hadden. Vergis je niet, dit is ijswater zo ontzettend koud. Ik vond het wel even lekker na zo’n lange wandeling van een paar uur.

Oostenrijk 2015 725
Oostenrijk 2015 721
Oostenrijk 2015 758
Oostenrijk 2015 760
Wauw, dan het uitzicht als je klaar bent met de wandeling langs de rotsen is adembenemend. Het groen van het bos en de bergen is kenmerkend voor Karinthië. Je loopt terug door het bos naar beneden waar de tocht begon.

Wij gebruikten onze Karnten Card waardoor wij al voor de entree betaald hadden. Normaal gesproken kost een entree € 6,00. Ik kan jullie deze schlucht echt aanraden als je naar Oostenrijk, Karinthië gaat. Trek wel goede schoenen aan die grip hebben anders glij je uit en dat wil je echt niet. De trappen zijn vrij stijl. Ik zag ook jonge kinderen deze tocht doen, maar ik vind het persoonlijk te gevaarlijk. Als je wel van de trap valt of tussen de spijlen valt.. Daarom hangen die touwen er om je goed te kunnen vasthouden en het rustig aan te doen. Ik zag op de website van Ragga Schlucht dat de tocht 1,5 uur duurt, maar wij hebben er veel langer over gedaan. Je doet voorzichtig en kijkt tussendoor ook natuurlijk naar al het moois dat er te zien is. Je rust uit, drinkt wat.. Je hebt na die schlucht ook geen energie meer voor een andere activiteit, maar het is echt de moeite waard en ik zou de tocht zeker weer doen als ik daar ooit de kans voor krijg!

Vergeet je niet om ook de andere bezienswaardigheden artikelen over Oostenrijk te bekijken?
#1. Berglift Petzen
#2. Reisseck Bergbahn
#3. Burg Hochosterwitz