Oostenrijk 2015 1005
Gezien mijn hoeveelheid artikelen over Oostenrijk is het voor jullie denk ik wel duidelijk dat ik Oostenrijk een fantastisch land vind. Vandaag deel ik 5 redenen waarom ik vind dat je naar Oostenrijk zou moeten gaan.

1. Wonderschone natuur
De natuur is wonderschoon. Het is er zo ontzettend groen, schoon en sprookjesachtig. Reusachtige bergen, beekjes, watervallen, bossen, bloemen. Waar je ook loopt of rijdt, er is altijd iets moois te zien. Het uitzicht verveelt mij nooit en je kijkt je ogen uit. Voor mijn gevoel is Oostenrijk nog niet zo aangeraakt als vele anderen landen. Het doet me denken aan Zuid-Duitsland, maar dan nog mooier!

Oostenrijk 2015 180

Oostenrijk 2015 483

Oostenrijk 2015 433

Oostenrijk 2015 577

Oostenrijk 2015 1005

2. Weinig toeristen
Er zijn weinig toeristen. Tuurlijk ze zijn er wel, maar echt niet veel. Bij de bezienswaardigheden stonden 30 jaar geleden lange rijden vertelden mijn ouders. Wij konden in heel veel gevallen zo doorlopen en genieten zonder dat iemand voor je gaat stilstaan, je ophoudt en het uitzicht verpest. Ik vond het heerlijk!

Oostenrijk 2015 870

3. Veel ruimte
Oostenrijk is nog niet volgebouwd. Er is veel ruimte en weidse uitzichten zonder dat grote gebouwen of flats dit verpesten. Tuurlijk staan er wel huizen, maar die zijn niet dicht tegen elkaar aangebouwd. Het voelt heel vrij en niet benauwend.

Oostenrijk 2015 151

Oostenrijk 2015 437

Oostenrijk 2015 503

Oostenrijk 2015 1199

IMG_2311

4. Fantastische bezienswaardigheden
Ik heb in totaal vier artikelen geschreven over de leukste bezienswaardigheden in Oostenrijk, Karinthië. Ik raad je aan om deze te lezen:
#1. Berglift Petzen
Oostenrijk 2015 213

#2. Reisseck Bergbahn
Oostenrijk 2015 869

#3. Burg Hochosterwitz
Oostenrijk 2015 1081

#4. Ragga Schlucht
Oostenrijk 2015 612

5. Rustig land
Door de hoeveelheid ruimte, het aantal inwoners en toeristen is het natuurlijk al een rustig land. Echter zijn de mensen zelf ook rustig en niet opgejaagd. Ze nemen de tijd voor je en zijn behulpzaam. Door de rust, wordt je zelf ook rustig. Je krijgt ruimte om na te kunnen denken en te genieten. Er is niet super veel te doen, maar genoeg om in twee weken dingen te zien en tussendoor te kunnen ontspannen. Wandelen, zwemmen, lezen, spelletjes spelen etc. Hierdoor voel je ook niet te druk om veel te willen zien, want er zijn niet super veel bezienswaardigheden. Maar de bezienswaardigheden die er zijn, zijn wel echt de moeite om te zien. Ik heb alleen geschreven over de bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn. Zo is er ook genoeg tijd om te kunnen ontspannen.

Ik hoop dat ik jullie heb weten te inspireren met dit prachtige land en om eens te overwegen om er heen te gaan. Er wordt heel weinig geschreven over Oostenrijk en dat vind ik erg jammer. Het is het mooiste land wat ik tot nu toe heb gezien.

Ben jij wel eens in Oostenrijk geweest? Zo ja, wat vond je er van?