Perfect Chic Nailpolish

blauwe nagellak 027
Een paar weken geleden kreeg ik de kans om een voor mij nieuw soort nagellak te testen, Perfect Chic Nailpolish. Een nagellak die vrij zou zijn van 5 beruchte, giftige chemicaliën. Ik was erg benieuwd en heb de nagellak een week getest. Vandaag deel ik mijn bevinden met jou.

De Perfect Chic nailpolish komt uit Israël en er in zijn totaal 49 kleuren verkrijgbaar. De nagellakken zij volledig vrij van Formaldehyde, Formaldehyde resin, Toluene, Camphor en Di butyl phthalate. Ik wilde eerst een samenvatting maken van wat deze stoffen zijn, maar Perfect Chic Nailpolish geeft zelf een uitgebreide omschrijving die ik niet kan samenvatten, omdat er zoveel ‘troep’ in deze stoffen zit. Hieronder heb ik daarom een uitgebreide beschrijving voor de geïnteresseerde.

Tolueen (of Toluene) is een stof die onder andere als verdunningsmiddel en als grondstof in de chemie gebruikt wordt. Tolueen is het belangrijkste bestanddeel van thinner. Het is ook een onderdeel van benzine en wordt gebruikt als oplosmiddel in bandenplakmiddel. Lijmsnuivers worden high door de tolueen die in de solutie zit die ze snuiven. Tolueen is bij langdurige blootstelling aan hoge concentraties schadelijk, het kan geheugenproblemen veroorzaken. Behalve dat het cumulatief schadelijk is, is het ook op de korte termijn schadelijk. Inademing van grote hoeveelheden veroorzaakt duizeligheid en misselijkheid. Men kan zelfs buiten bewustzijn raken.

Formaldehyde (of methanal) is een gas met een zeer sterke, onaangename geur. Het is een giftige stof die kankerverwekkend kan zijn als je het inademt. Formaldehyde kan je ogen, neus en keel irriteren. Er kan ook hoofdpijn en huidirritatie optreden. Het zit soms in nagellak als verharder, die ervoor zorgt dat de nagellak zich goed aan je nagel. In nagelverharders kan het ook zitten. De stof onttrekt vocht aan de nagel en zorgt er zo voor dat je nagels harder en steviger worden. Als je erg broze nagels hebt, kan je een branderig gevoel krijgen bij het aanbrengen van dit product.

Als derde is er nog Dibutylftalaat (DBP of in het Engels Dibutyl Phthalate). Dit is één van de meest gebruikte weekmakers. Het is een kleurloze tot gele vloeistof met een kenmerkende geur. De vloeistof schijnt heel stroperig te zijn. Als DBP wordt verbrand komen er giftige stoffen vrij en de dampen kunnen irriteren. DBP wordt ervan verdacht dat het giftig kan zijn voor een foetus. Daarom heeft de Europese Unie besloten om DBP te verbieden in cosmetica, speelgoed en kinderverzorgingsproducten.

Formaldehyde Resin is een harsachtige substantie die ervoor zorgt dat de lak stevig en resistent is. Dit resin wordt gemaakt uit formaldehyde maar zodra het een resin is, bevat het geen formaldehyde meer.

Camphor is een harsachtige substantie die gewonnen wordt uit de Camphor boom of chemisch geproduceerd wordt. De Skin Deep database geeft Camphor een score van 2, wat inhoudt dat het niet zo’n gevaarlijke stof is. Sommige mensen kunnen een rode geïrriteerde huid krijgen wanneer ze hiermee in aanraking komen.

Ik wist eerlijk gezegd niet dat er zoveel slechte stoffen in normale nagellak zat. Ik vind het heel goed dat er een merk is dat nagellak produceert die vrij is van deze stoffen. Zo is er tenminste een keus om voor een nagellak te kiezen die vrij is van giftige stoffen.

blauwe nagellak 037
Ik ontving de mooie turquoise kleur 300 Fashion Yachts. Een turquoise nagellak had ik nog niet in mijn stash en daarom was ik extra blij met deze nagellak.

blauwe nagellak 027
blauwe nagellak 041
Het is een mooi chique flesje met een dun kwastje. Ik vind het kwastje niet te dun, omdat hij goed uitwaaiert als ik mijn nagels lak. Tevens lakt de nagellak niet streperig. De nagellak zou moeten glanzen, snel moeten drogen, langhoudend moeten zijn, streepvrij en goed dekkend moeten zijn. Ik maak het niet vaak mee dat een product doet wat hij belooft, maar deze nagellak doet wel wat hij belooft. Ik heb de nagellak een week gedragen en hij begint op sommige punten licht te chippen, maar zit er nog steeds mooi op. Een week is ontzettend lang voor een nagellak. Meestal bladeren na 3/4 dagen de grote stukken er wel vanaf. Ook viel het me op dat de nagellak al na een paar minuten gedroogd was terwijl dat bij andere nagellakken vaak uren duurt. Ik kwam hierachter, omdat nadat ik de foto’s had gemaakt de tafel ging afruimen, de vaat in de vaatwasser deed en mijn handen ging wassen. Een paar minuten nadat ik twee laagjes nagellak had aangebracht en er was geen deuk te zien. Normaal gesproken stroopt mijn nagellak dan op op mijn nagels.

1
blauwe nagellak 049
De nagellak glanst erg mooi zoals je kunt zien en dekt in twee laagjes. Aan de belofte dat hij goed zou moeten dekken voldoet hij dus ook.

Ik ben erg tevreden over deze nagellak en kan hem jullie aanraden. De nagellak is wel iets duurder dan de gemiddelde drogisterij nagellak, maar daarvoor is de nagellak natuurlijk wel vrij van giftige stoffen en doet hij niet onder voor een normale drogisterij nagellak. Hij stijgt er juist bovenuit. Een flesje kost € 15,95 en bevat 17 ml. De meeste drogisterij nagellakken bevatten 10 ml dus hou er wel rekening mee dat dit flesje 1,5 à 2 keer zoveel inhoud bevat. De nagellak is verkrijgbaar bij Perfect Chic verkooppunten. Deze verkooppunten zijn online hier en hier te vinden.

Zou jij deze nagellak uit willen proberen? Zo ja, welke kleur zou jij dan willen proberen?

Vorige

Leuke nieuwe items bij Esprit

Volgende

Nieuwe lunchbox + inhoud lunch

 1. wat een super tof zomers kleurtje!

 2. WOW jeetje, daar was ik helemaal mij niet van bewust joh! Ik wist dat het slecht was voor je nagels, maar goed dat zij dat niet hebben. 49 kleuren? A LOT! Ik ben ook rete-enthousiast. Wat een geweldige kleur en dat de nagellak een week blijft zitten met maar enkele chips. Ik ben om!

 3. deze kleur vind ik wel heel erg leuk….
  en dan is het ook wel lekker dat de flacon een iets grotere inhoud heeft…

 4. Deb

  Wat een schitterende lak, ook helemaal mijn kleur!

 5. Margreet ter Laak-Nijhof

  Hallo, kun je mij nog helpen aan een verkooppunt van nagellak Chic?
  Ik ben er wanhopig naar op zoek, want het is idd een perfect product.
  Ik kocht het eerder via mijn schoonheidsspecialiste, maar dat kan niet meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén