Makeup Acadamy (MUA) – Undressed palette

mua rituals buiten fotos 023
Het merk Makeup Acadamy is sinds enkele weken te verkrijgen in Nederland. Super leuk dat wij dit merk nu ook kunnen uitproberen. Omdat ik het Naked palette 2 van Urban Decay al in bezit heb, besloot ik om de dupe van het Naked palette 1 te kopen en deze uit te proberen. Vandaag geef ik je mijn mening over dit palette.

Ik kende het merk al jaren en was er al een tijdje benieuwd naar en op het moment dat ik een bestelling wilde plaatsen hoorde ik dat het naar de Kruidvat in Nederland kwam. Ik moest toen nog een paar maandjes geduld hebben, maar toen het een paar weken geleden eindelijk verkrijgbaar was in Nederland nam ik dus de dupe van het Naked palette 1 mee. Ik wilde dat palette namelijk ook al een tijdje kopen, maar toen ik las dat MUA er een dupe van had wilde ik die eerst proberen voordat ik die van Urban Decay zou kopen. Die kost namelijk € 47,10 bij de webshop van Beautybay. Het Undressed palette van MUA kost slechts € 5,50. Dit verschil is zodanig groot dat ik het MUA palette eerst wilde proberen. Als deze voldeed aan mijn wensen hoef ik het originele palette niet eens meer te kopen.

mua rituals buiten fotos 003
mua rituals buiten fotos 011
mua rituals buiten fotos 017
Het is een mooi langwerpig palette. De verpakking voelt wel wat goedkoop aan, omdat het van dun plastic is gemaakt, maar als ik puur kijk naar het uiterlijk vind ik het er mooi uitzien. Ik vind het onwijs handig dat het palette doorzichtig is, omdat alle kleuren zo in één oogopslag zichtbaar zijn. Bij mijn Sleek paletten heb ik dat niet en dat vind ik wel een minpunt aan hun paletten. Ik kan ‘s ochtends makkelijk de keuze maken om voor dit palette te kiezen, omdat ik alle kleuren zichtbaar heb in plaats van verschillende doosjes van andere oogschaduws open te moeten doen om de kleuren te bekijken. Het palette bevat 12 oogschaduwkleuren waarvan er 2 mat zijn. Het palette bevat 9,6 gram aan oogschaduw. Hier kun je wel even mee voort! Daarnaast bevat het palette nog een sponsapplicator maar deze gebruik ik niet, omdat ik liever mijn kwasten gebruik.

mua rituals buiten fotos 034
Dit zijn de 12 kleuren. Ze hebben geen namen, maar heten shade 1, shade 2 etc. Ik wilde dit palette graag hebben, omdat het meer warme kleuren heeft dan het Naked 2 palette. Wat ik wel onwijs jammer vind is dat er geen witte matte highlighter tussen zit. Deze gebruik ik namelijk bij al mijn ooglooks onder mijn wenkbrauw om de kleuren in mijn crease te blenden. Nu moet ik apart zo’n oogschaduw erbij pakken terwijl hij wel in het Naked palette 2 zit. Het is geen heel groot probleem, maar als ik haast heb werkt dit niet echt mee. Jammer van dit minpuntje!

mua rituals buiten fotos 039
Dit is de bovenste rij. De oogschaduws zijn ietwat kruimelig, maar geven wel veel pigment af. Ik moest bij sommige oogschaduws wel twee laagjes aanbrengen, maar dat vind ik niet erg, want dat is bij de meeste oogschaduws zo. De derde kleur valt op mijn huidskleur een beetje weg, maar als je spierwit bent is dit een mooie beige kleur. Niet denken dat die oogschaduw geen pigment heeft haha.

2
Voor deze oogschaduws geldt hetzelfde.

3
4
Ik maakte ook nog een ooglook met dit palette. Ik besloot voor roze te gaan, omdat ik die kleur eigenlijk nooit draag. Het leek me wel eens leuk voor de verandering! Ik gebruikte shade 2 in mijn binnenste ooghoek, shade 9 op mijn bewegend ooglid en shade 4 in mijn crease.

5
Nog een full face foto. Happy met mijn nieuwe palette!

Ik vind dat er erg mooie kleuren tussen zitten Ik ben blij verast door dit palette. De oogschaduws zijn van prima kwaliteit. Ze zijn iets kruimeliger dan die van het Naked 2 palette, maar voor die prijs vind ik dat helemaal niet erg. Je moet ze wel iets voorzichtiger aanbrengen, omdat je last kunt hebben van fall out, maar hier heb je zelf invloed op. Voor die prijs ben ik erg onder de indruk van dit palette en kan hem iedereen aanraden die op zoek is naar een basic palette voor iedere dag, maar die je ook kunt gebruiken voor een heftige look voor ‘s avonds.

Heb jij dit palette ook? Zo ja, wat vind je ervan? Of heb je misschien andere producten van MUA? Wat zijn echte aanraders of raad je juist producten af? Zo ja, welke? Ik ben benieuwd naar jouw mening!

Vorige

Homemade decoratiestuk

Volgende

Leuk tijdschrift: MoodieZ (+win!)

  1. Wat een prachtig palette zeg.

  2. Wat een schitterende palette is dat zeg! Dat is echt zo, want je ziet nauwelijks het verschil tussen de palettes, althans die van MUA lijken heel erg op die van UD! Gorgeous pigmentatie, zo fel en intens. Loving it!

  3. Wat een mooie kleuren zitten hierin! Echt een mooi palette. Staat ook zeker op mijn wishlist :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén