Mijn tips tegen gele tanden

beach look
Sinds een aantal jaar erger ik mij wel eens aan mijn gele tanden. Mijn tanden zijn niet super geel, maar als ik bepaalde kleuren lippenstift draag valt het mij wel op dat mijn tanden best wel geel zijn. Het leek mij wel handig om mijn tips door te geven om het verkleuren te tegen te gaan. Wie weet zit er eentje tussen die jij nog niet kent.

1. Stoppen met roken
Wat voor mij echt de meest effectieve manier was om het verkleuren van mijn tanden tegen te gaan, is het stoppen met roken. Ik heb 7 jaar gerookt en dit is echt de grootste aanstichter geweest voor mijn gele tanden. Als ik foto’s terug zie van de tijd voordat ik rookte had ik mooie witte tanden. Je kunt poetsen wat je wilt, maar hier kun je niet tegen op poetsen. Als je ooit twijfelt om te roken, wees je dan bewust van de gele tanden, de lege portemonnee en een slechte gezondheid die je erdoor krijgt. Mochten jullie ooit een artikel willen lezen hoe ik gestopt ben met roken, dan hoor ik dat graag.

2. Koffie gebruik verminderen
Mijn tweede effectieve manier was om mijn koffiegebruik te minderen. Ik lust graag koffie, maar het zorgt echt voor verkleuring. Kijk maar eens naar je tanden nadat je koffie hebt gedronken. Dit heeft de hele dag zo’n lange tijd om in je tanden te trekken dat ook s’ avonds poetsen niet meer voldoende is. Ik probeer het koffiegebruik daarom te beperken. Als ik niet naar mijn stage ben, drink ik maar één kopje per dag, omdat ik het zo lekker vind.

3. Kies de juiste lipkleur
Eigenlijk is dit een beetje vals spelen, maar kies de juiste lipkleur als je een lippenstift, lipgloss of lippotlood draagt. Ik kan bijvoorbeeld geen hele warme rode of juist koele roze kleuren dragen. Je merkt direct verschil als je wel een juiste kleur draagt. Je komt hier alleen achter door gewoon te proberen! Het is gezichtsbedrog, maar het kan wel enorm verschil maken door het in ieder geval niet erger te maken door de verkeerde lipkleur te dragen.

4. Zelf thuis tanden bleken
Je kunt ook thuis zelf je tanden bleken. Dit is een stuk goedkoper dan bij de tandarts, het is namelijk al mogelijk vanaf € 14,95. Dat valt best mee en als ik de foto’s zie van voor en na gebruik van een thuissetje maakt dat al een behoorlijk verschil. Wie weet dat ik dat nog eens ga proberen als mijn tanden zo geel worden dat ik ze echt witter wil gaan maken.

Wat zijn jouw tips tegen gele tanden?

samenwerking2

Vorige

Uitslag winactie shoptegoed Digitransfer

Volgende

Tas gepakt en strandklaar

  1. Ja, maak een artikel over stoppen met roken, ik probeer mijn vriend, broer, papa en opa al jaren te laten stoppen x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén