boek 003
Sinds ik minder over beauty schrijf is er de ruimte gekomen om meer te schrijven over andere onderwerpen waaronder reizen! Ik heb jullie al een paar keer meegenomen in mijn Oostenrijk avontuur waarvan jullie de verhalen hier en hier kunnen lezen. Laatst ontving ik een boek over reizen, namelijk het beroemde reizen boek: van route 66 tot de oriënt-express. In dit artikel ga ik jullie meer vertellen over dit reisboek!

boek 005
Toen ik het boek ontving was ik verrast door zijn grote. Het is een zwaar boek en telt maar liefst 310 pagina’s.

boek 009
boek 008
De vormgeving van het boek vind ik erg mooi. Er zijn prachtige foto’s gebruikt en je krijgt een goede indruk van de reizen die je kunt maken. Bij de inhoudsopgave heb je de keuze uit verschillende hoofdonderwerpen: over land, per spoor, ontdekkingsreizigers en veroveraars, rivieren en zeeën, oude handelsroutes, literaire reizen, over de weg, wandelingen & pilgrimages. De insteek hiervan vind ik origineel en niet zo standaard als Europa, Azië etc.. Achterin het boek vind je een register waar je per land kunt bekijken of er een reis over staat in het boek. Ontzettend handig als je interesse bij een bepaald land ligt. Ik vond het bijvoorbeeld leuk om te lezen wat er over Canada is geschreven.

boek 012
boek 014
Linksonder elke reis vind je terug wat de afstand van de reis is, wat de ideale reisduur en beste periode is om te reizen en geven ze nog een algemene tip voor de reis. In sommige landen kun je bepaalde producten goedkoop aanschaffen. Denk aan leren riemen of andere traditionele producten gemaakt met de hand. Rechtsboven zie je het welk land het is en hoe de route loopt. Ik vind dit handig voor de beeldvorming, ook om te bepalen of de reis op korte termijn haalbaar is. Bij dit boek word je niet afgescheept met alleen maar afbeeldingen, maar ook veel informatie en de achtergronden van die beroemde reizen. Erg leuk om te lezen op een vrije zondag!

boek 011Mijn vriend en ik keken de afgelopen weken naar de serie Marco Polo en in dit boek kom je ook meer te weten over zijn ontdekkingstocht. Dit vind ik dan wel erg leuk om te lezen. Mijn vriend gaat altijd goed gekleed op reis. Hoewel je voor ontdekkingsreizen toch meer praktische kleding nodig hebt. Een afritsbroek of goede schoenen zijn geen overbodige luxe.

Al met al vind ik het een heel mooi boek en denk ik dat het een perfect verjaardagscadeau is voor iemand die van reizen houdt of van plan is te gaan reizen! Het boek kostte oorspronkelijk € 30,00, maar is later afgeprijsd naar € 15,00 en is bij Only for Men te koop.