baby mobiel 012
Ik wordt dit jaar weer tante en deze keer is dat heel erg speciaal, want mijn zus is voor het eerst zwanger. Ik maak dit van heel dicht bij mee en daarom wilde ik voor deze baby specialere cadeaus maken. Vandaag vertel ik je meer over de baby muziekmobiel die mijn moeder en ik aan het maken zijn voor mijn zus.

baby mobiel 004
baby mobiel 039
Mijn zus zag op internet hele leuke vilten muziek mobielen. Mijn moeder en ik zijn de afgelopen maanden heel veel poppetjes van vilt aan het maken en toen mijn zus vertelde dat ze misschien ook wel zo’n mobiel wilde kopen bedacht ik mij dat mijn moeder en ik dat ook goed zelf konden maken. Dit is toch een stuk persoonlijker en unieker dan wanneer je een mobiel koopt. Hier ziet onze liefde in, speciaal gemaakt voor haar kindje. Zo’n mobiel wordt dan ook met veel liefde gebruikt.

baby mobiel 035
baby mobiel 032
baby mobiel 049
baby mobiel 048
baby mobiel 036
baby mobiel 037
baby mobiel 038
We begonnen als eerste met het zoeken van patronen en hebben deze stuk voor stuk uitgeprint en in een map gedaan. Daarna zijn we lekker gaan bladeren en hebben steeds knuffeltje voor knuffeltje gemaakt. Dit is een proces van weken. Eerst het patroon zoeken, verkleinen, aftekenen op vilt (x2!), uitknippen, naaien, naaien, naaien, vullen met schapenwol, weer naaien, en tenslotte vastmaken aan een draad met knopen. Per knuffeltje ben je zeker twee middagen bezig. Onderschat dit niet. Er is heel wat gescheld voorbij gekomen, maar ook een hoop ‘aah’, ‘zo leuk’, ‘’wat schattig hé?’ etc. Een proces waar wij ontzettend van genoten hebben. We kochten hier een kale mobiel  met een muziekje er aan, omdat mijn zus dit zo graag wilde.

baby mobiel 010
baby mobiel 015
baby mobiel 027
baby mobiel 012
Hou nog wel rekening met de verzendkosten en de kosten van het vilt, schapenwol, naaigaren, naalden etc. De kwaliteit in vilt verschilt ook enorm. Wij kochten onze vilt niet bij de goedkopere zaken die je overal ziet, maar in de kleinere zaken. Ga dan voor de wat dikkere wolvilt. Dit naait veel fijner en de naaigaren zal ook minder snel loslaten. Dit kost uiteraard ook meer per lapje. Je wilt ook variatie in kleur dus je hebt sowieso meerdere kleuren nodig. Zelf maken is niet altijd goedkoper, maar wel veel leuker.

image
Bij mijn zus zie je het thema hertjes terug komen in haar babykamertje. Wij hebben iets met hertjes, ze zijn zo lief en schattig! Bambi is dan ook één van onze lievelingsfilms. Zo heeft ze een blikje met een hertje er op, heb ik haar een kinder hertenboek gegeven, een hertenknuffel en nu ook dit hertje aan de muziekmobiel. VELUX heeft ook herten rolgordijn. Zo schattig! Dit zou perfect bij dit thema en in haar kamertje passen.

De muziekmobiel is nog niet helemaal af, maar jullie hebben nu wel een idee hoe het proces van maken ongeveer in elkaar zit en wat er allemaal bij komt kijken. Ook hebben jullie alvast een sneak peek van onze muziekmobiel. Als hij helemaal af is kan ik er nog wel eens een artikel over maken.

Ik ben heel benieuwd of jullie wel eens iets van vilt hebben gemaakt. Laat het mij weten in de comments!

123