Bezienswaardigheden Oostenrijk – Kärnten Card

adv 4711 rimmel mascara 024
In mijn eerdere artikelen over Oostenrijk schreef ik al over een super handige kaart waar je gebruik van kunt maken als je veel uitjes gaat doen. Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over deze kaart, de Kärnten Card.

adv 4711 rimmel mascara 024

De kaart is blauw en je ziet overal waar je komt posters van deze kaart. Waarschijnlijk was hij  mij nooit opgevallen, maar als je er eentje hebt dan gaat hij vanzelf wel opvallen. Een paar weken voordat wij naar Oostenrijk, Karinthië gingen ben ik mij in gaan lezen over dit gebied en toen kwam ik op een blog terecht waar iemand over deze kaart sprak en hoe voordelig zo’n kaart wel niet is.

Wat is het?
Een kaart die je koopt voor een week, twee weken of vijf weken waarmee je of bezienswaardigheden ‘gratis’ kunt bezoeken of korting krijgt op bezienswaardigheden. Het is heel handig om de bijbehorende app te downloaden zodat je kunt zien welke bezienswaardigheden er allemaal zien en welke onder het ‘gratis’ gedeelte vallen en welke delen onder de korting.

Wat kost het?
1 week:
€ 36,- voor volwassenen
€ 16,- voor kinderen

2 weken:
€ 47,- voor volwassenen
€ 23,- voor kinderen

5 weken:
€ 62,- voor volwassenen
€ 31,- voor kinderen

Dit lijkt in eerste instantie een hoop geld, maar geloof me dat dit echt niets is. Wij hebben onze kaart geloof ik wel vier keer uit gehaald. Wij kwamen bij het eerste uitje en als je dan bij de kassa de normale prijzen ziet dan ben je toch wel heel blij dat je de kaart hebt aangeschaft. Het eerste uitje had anders € 20 gekost. Wij hebben gekozen voor één week en alle activiteiten die ‘gratis’ waren hebben we in die week gepland. De activiteiten waar we korting op zouden krijgen hebben we de andere dag gedaan. Dit ging slechts om een aantal activiteiten die niet zo heel duur waren. Wij hebben de dure activiteiten gedaan met de kaart en dit scheelde een hele hoop geld. Ik hield daarom ook nog geld over na mijn vakantie wat ik eigenlijk daarvoor gereserveerd had. Wat bij ons wel zo was is dat wij heel veel activiteiten in één week hebben gepropt waarbij wij normaal gesproken misschien wat meer rustige dagen tussen door zouden inplannen. We lagen wel eens bij het zwembad, maar dan zorgden wij ervoor dat wij al vroeg pad waren.

De kaart kun je op heel veel plekken kopen. In de grote steden, maar wij kochten hem bij de receptie bij ons huisje. Je ziet dan folders of posters van deze kaart. Je kunt zelf de datum bepalen wanneer je de kaart in wil laten gaan. Ook krijg je een bon mee die je moet bewaren. Als je de kaart kwijt bent kun je namelijk met die kaart een nieuwe halen bij een afhaalpunt. De kaart is persoonlijk en bevat je naam en geboortedatum. Hij is daarom niet overdraagbaar of na die week nog te gebruiken. Ze scannen ze kaart om te zien of hij nog geldig is dus het heeft geen zin om een oude kaart van iemand anders proberen te gebruiken Winking smile

Ik kan iedereen die naar Oostenrijk, Karinthië gaat deze kaart aanraden!

Vorige

Zelf een baby muziekmobiel gemaakt

Volgende

Travel wishlist – Slowakije

  1. Ja ik herken de kaart! tijdens mijn vakantie in Oostenrijk hebben wij ook volop gebruik gemaakt van de kaart! Het scheelt echt een heleboel geld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén