10
Hoe ouder ik wordt hoe meer ik handgemaakte cadeaus kan waarderen. Er zit zoveel tijd en liefde in en is voor mij zoveel waardevoller dan een cadeau uit de winkel. In dit artikel wil ik jullie inspiratie geven van cadeaus die ik voor anderen maak.

kado1
Ik vind niet allen handgemaakte cadeautjes heel leuk, maar ook het zelf met zorg verpakken van cadeaus. Dit heb ik echt geleerd van mijn moeder. Zij maakt de mooiste pakketjes en het is een feest om van haar een cadeau te ontvangen. Bijna zonde om het uit te pakken! Dit is een simpele versie die ik heb gemaakt met wat simpele versiersels die ik thuis heb liggen. Ik heb niet zoveel ruimte om versieringen te bewaren, maar probeer er toch altijd wat van te maken. Ik gebruik graag bruin & stevig papier. Een beetje ouderwets, maar ik vind dit effect mooi. Deze cadeaus waren voor een baby shower.

10
Deze toverstaf maakte ik voor een nichtje van ons voor haar 2e verjaardag. Het is gemaakt van gemêleerd/ombre vilt waarvan ik de kleuren heb terug laten komen in de linten. Zó schattig en uniek! Speciaal voor haar gemaakt <3

elfjes2
IMG_2279IMG_2280
Deze elfjes maakte ik voor een baby mobiel in de kamer van mijn andere nichtje. Ze zijn gemaakt van schapenwol & lont wol. Ieder elfjes is anders. Ontzettend veel werk (5 avonden), maar mijn zus wilde graag zo’n mobiel en daarom wilde ik hem zelf voor haar maken in plaats van dat ze hem zou bestellen. Ik kan het zelf tenslotte ook maken. Voor mij genieten iedere keer als ik haar kamer binnen loop.

pop1
Dit is een antroposofisch knuffeldoekje. Op deze foto is hij nog niet helemaal af, maar ik heb helaas geen foto van een af popje kunnen vinden. Hij is gemaakt van super zacht flanel en het hoofdje is gevuld met schapenwol. Als de ouders hem bij zich dragen in bed dan neemt hij hun geur over. Op het moment dat het kindje geboren is en je dit doekje dan bij hem/haar neerlegt, ruikt het vertrouwd naar de ouders en wordt het kindje rustig. Mijn nichtje slaapt er iedere dag mee en de ouders gebruiken hem om hem voor haar gezicht te leggen zodat het ‘donker’ is. Dan slaapt zij veel beter. Een heel leuk cadeau om te geven en te maken. Inmiddels heb ik er al 3 gemaakt!

Ik laat regelmatig cadeautjes en handwerkjes zien op mijn instagram account. Volg me daar als op de hoogte wilt blijven en inspiratie wil opdoen.

Maak jij ook wel eens een handgemaakt cadeautje?