Dr. Organic Rose Deodorant

IMG_1495
Sinds ik weet dat er aluminium in deodorant zit en dit erg schadelijk voor je lichaam is, ben ik op zoek naar een goede natuurlijke deodorant. De Dr. Organic Rose deodorant heb ik een aantal weken getest en vandaag vertel ik je wat ik ervan vind.

IMG_1499
Deze deodorant kocht ik bij De Tuinen en is vrij van:
Parabenen,Sodium Lauryl Sulphate (SLS), van schadelijke chemicaliën, minerale olie (zoals paraffine en petrolium, in plaats daarvan worden plantaardige olie en extracten gebruikt), genetisch gemodificeerde ingrediënten.

Ingrediënten:
’’Aloe barbadensis leaf juice, Aqua, Zinc ricinoleate, Triethyl citrate, Lauryl glucoside, Polyglyceryl-2-dipolyhydroxystearate, Glycerin, Parfum, Glyceryl caprylate, Cetearyl alcohol, Polyglyceryl-3 stearate, Sodium stearoyl lactylate, Pelargonium graveolens (Geranium) oil, Eugenia caryophyllata (Clove) flower oil, Rosa damascena (Rose) flower oil, Isocetyl palmitate, Cetraria islandica (Icelandic moss) extract, Glycyrrhetinic acid, Sodium bicarbonate, Citrus medica limonum (Lemon) oil, Tocopherol, Helianthus annuus (Sunflower) seed oil, Chondrus crispus extract, Rosa damascena (Rose) flower extract, Passiflora incarnata (Passionflower) extract, Tilia europaea flower extract, Calendula officinalis flower extract, Chamomilla recutita (Chamomile) flower extract, Xanthan gum, Sodium phytate, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid, Citral, Citronellol, Limonene, Eugenol, Geraniol, Linalool.’

Er zitten veel natuurlijke ingrediënten en verzorgende sappen en oliën in deze deodorant. De geur is heel erg fijn en ruikt naar pure rozen. Vaak ruiken rozenproducten chemisch, maar deze ruikt heel puur. Lekker!

IMG_1501
De deoroller is vrij zwaar en neem ik daarom niet zo makkelijk mee in mijn tas. Ik gebruik hem vooral in de ochtend. Een nadeel aan deze doller is dat als ik rol hij niet zo goed rolt. Ik moet handmatig de roller draaien en hem dan op mijn huid aanbrengen. Jammer, want hierdoor is hij niet snel in gebruik.

Ik zweet niet heel erg met deze deodorant, maar vind het wel prettig om mij tussendoor op te frissen met een andere deodorant nadat ik in mijn pauze een half uur heb gelopen.

Hoewel de geur heerlijk is zal ik deze deodorant niet opnieuw kopen, omdat hij niet fijn in gebruik is en ik een andere van Lavera heb gevonden die ik fijner vind. Ook vind ik de deodorant erg prijzig. Hij kost € 8,59 voor 50 ml.

Welke natuurlijke deodorant gebruik jij?

Vorige

Wat kost 2 weken reizen door Slovenië?

Volgende

Hoe ik mijn reisherinneringen bewaar

  1. Klinkt goed! De Cattier-Paris deodorant is ook een aanrader als je op zoek bent naar natuurlijke deodorants.

  2. Jammer dat hij slecht rolt! Misschien is de deo van Dr. Hauschka een optie voor je.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén