De Tuinen Honing dag- & nachtcrème

IMG_1452
De Tuinen Honing dag- & nachtcrème is al ruim een jaar mijn favoriete dag- & nachtcrème, maar tot mijn grote verbazing had ik hier nog nooit over geschreven. Ik schrijf nauwelijks reviews meer tenzij ik het echt leuk vind om over een product te schrijven. Dat dit mijn favoriete gezichtcrème is wil dus wel wat zeggen!

IMG_1461
Ik heb alle ingrediënten uitgeplozen. Een hoop werk, maar ik wil weten wat ik op mijn lijf smeer en ik probeer zoveel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken. Dit zijn de ingrediënten:

Aqua = water
Mel = honing
Caprylic triglyceride = vetten die huid talg aanmaken en huidvetherstellende en huid beschermende eigenschappen bezitten.
Cetearyl alcohol = emulgator
Glycerin = glycerine
Butyrospermum parkii butter = shea boter
Cetearyl glucoside = een vet alcohol wat bijdraagt aan het vochtbehoud van de huid en zorgt voor een zacht en glad resultaat
Betadine = ontsmettend middel wat bacteriën en schimmels doodt
Phenoxyethanol = werkt bacteriedodend
Prunus amygdalus dulcis oil = amandel olie
Sodium polyacrylate = water absorberende gel
Parfum = parfum
Ethylhexyglycerin = mild conserveringsmiddel
Tocopheryl acetate = vitamine E
Propylene glycol = synthetische vloeistof die vocht opneemt en oplosbaar is in water
Benzyl alcohol = natuurlijk bestanddeel van verschillende etherische oliën
Benzyl benzoate = oplos- en conserveringsmiddel wat irritatie kan veroorzaken
Coumarin = geurversterker (etherische olie)
Propolis cera = wordt uit een bijenkorf gehaald
Limonene = geurstof (etherische olie)
Linalool = geurstof (etherische olie)
Royal Jelly = Koninginnengelei

Ik ben tevreden over deze ingrediëntenlijst, tuurlijk zijn er bestanddelen die ik minder goed vind, maar geen extreme die ik niet op mijn huid zou willen smeren. Er zitten veel verzorgende ingrediënten in en ik vind het een pluspunt dat honing op de tweede plaats staat. Niet alleen maar goedkope ingrediënten bovenaan!

IMG_1455
Deze crème zit in een glazen pot. Het zou hygiënischer zijn om deze in een tube te doen, omdat je dan niet steeds met je vingers in de crème zit. Zo komen er steeds meer bacteriën en schimmels in de crème. Gelukkig is dit bij mij nog nooit voorgekomen.

IMG_1459
Dit is een rijke, volle, gelachtige creme. Ik heb nog nooit een creme gehad die zo goed werkt tegen de droge huid. Mijn huid zuigt de gelcreme meteen op, voedt mijn huid en brengt hem tot rust. Mijn vriend geeft niets om huiverzorging, maar is zo fan van deze creme dat hij mijn potje steeds steelt. Dat wil echt wel wat zeggen! Nu heeft hij zijn eigen potje haha. Ik vind de geur ook ontzettend lekker. Ik ben gek op honing en deze geur is zo zacht en warm!

Ik heb al meerdere potten versleten en koop hem regelmatig in de aanbieding en dan is de prijs helemaal goed te doen. Je betaald € 9,99 per potje voor 50 ml. Vaak hebben ze bij De Tuinen aanbieding als 2 halen, 1 betalen of 2e voor € 1 en laatst hadden ze zelfs een aanbieding 3 halen 1 betalen. Dat zijn nog eens goede deals!

Ik kan niet wachten totdat er een hele verzorgingslijn komt met deze producten. Tot nu toe bestaat alleen deze crème, maar van alle andere De Tuinen verzorgingslijnen bestaat deze uit veel meer verzorgingsproducten.

Wat is jouw favoriete dag- & nachtcrème?

Vorige

Gastartikel – Van elke vakantie een fotoboek maken!

Volgende

Stedentrip Praag – tips & budget

  1. de ingrediënten zien er goed uit!

  2. LD.Steijl

    Ik heb de zelfde dag en nachtcrème met honing ben ook tevreden met de glazen pot..Want een tube dan zit je weer met plastics..En ik gebruik een spateltje voor de crème..Reuze handig en spoel hem elke keer af..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén