Onze volgende reis gaat naar.. de Balkan!

Wild Montenegro: de beste activiteiten in de buitenlucht
Yes! We mogen eindelijk weer op reis. Onze favoriete hobby waar we altijd enorm naar uit kunnen kijken. Veel van de wereld zien, avonturen beleven en samen veel tijd door brengen. We zijn in ons beste element. En dit keer gaan we naar… de Balkan!

Wat er aan vooraf ging
In november zijn we terug gekomen van onze reis naar Amerika en lange tijd daarna was nog onduidelijk waar de volgende reis heen zou gaan. Iedere week kwamen meerdere bestemmingen voorbij en vielen vervolgens weer af. Budget technisch was het niet mogelijk om weer een grote reis te maken zoals we eerder wel deden naar Canada en Amerika. Een jaar geleden hebben we een huis gekocht en langzaamaan willen we dat ook meer ons thuis maken. Dit kost helaas de nodige centjes waardoor we nu verstandige keuzes moesten maken. Maar als ik mijn hart had laten spreken hadden we weer een grote reis gemaakt haha. De liefde voor het reizen wint het altijd! Wie weet volgend jaar weer..

Afbeeldingsresultaat voor dubrovnik
Balkan

Het standaard Europa zou het voor ons sowieso niet worden. Het moest ieder geval avontuur en veel mooie natuur bevatten. Montenegro staat al voor langere tijd op mijn verlanglijstje. Het is er nog niet zo toeristisch, niet te duur en bovenal erg mooi. Vanuit daar ben ik een route gaan maken voor 3 weken (22 dagen). Wat zou ik allemaal willen zien en wat voor tofs kunnen we ervan maken met zoveel dagen?

Afbeeldingsresultaat voor meer van shkodër
Rondreis
Waar we in Slovenië één accommodatie hadden om vanuit daar het hele land te bekijken, gaan we nu een rondreis maken met telkens verschillende accommodaties. Zo kunnen we extra veel zien, daar gaan we immers voor op reis. Maar zoals jullie in de titel kunnen zien gaan we naar de Balkan… En dat betekent niet alleen maar Montenegro. We zullen een rondreis gaan maken door Kroatië, Montenegro én Albanië!

Afbeeldingsresultaat voor plitvice national park
Kroatië

We vliegen op Split en gaan vanuit daar met een huurauto Krka Nationaal Park, Plivitce Nationaal Park en Dubrovnik bezoeken.


Afbeeldingsresultaat voor durmitor lonely planet
Montenegro

In Montenegro zullen we Kotor, Lovcen Nationaal Park en het meer van Shkodër bezoeken. Daarnaast ook het Nationaal Park Biogradska Gora. Het Durmitor Nationaal Park zullen we gaan ontdekken met een Jeep Safari vanuit de grens met Bosnië en Herzogovina. Hier kijken we enorm naar uit. We zullen op plekken komen waar je met een normale auto niet kunt komen, omdat we met een 4 wheel drive worden rond getoerd. Zo gaaf!

Afbeeldingsresultaat voor theth valbona
Albanië

In Albanië zullen we een hike gaan maken door de Albanische Alpen. We starten in Shkodër waarna we worden we in een paar uur met een auto gebracht naar Valbona. Om daar te komen moeten we nog met een bus en een boot die door prachtige fjorden zal varen. Als we eenmaal in Valbona zijn hebben we we nog een extra dag om bij te komen van deze reis, te genieten van de prachtige vallei en vooral te rusten. De volgende dag gaan we namelijk een hike maken die de hele dag zal duren richting Theth. Een andere prachtige vallei waar we nog een paar dagen hebben om bij te komen en vooral te genieten van de natuur.

Afbeeldingsresultaat voor lonely planet albania theth
Route

Uiteindelijk maken we de route Kroatië (Split), Montenegro, Albanië, Montenegro, Kroatië (Split). Een rondje dus, omdat het huren van de auto nogal wat problemen gaf omdat we ook naar Albanië willen. Heel veel verhuurder geven daarvoor geen toestemming. We waren daarom nogal beperkt in onze keuze voor een goede autohuur. Uiteindelijk zijn we uit gekomen op een lokale verhuurder. De reviews hiervan kwamen als beste uit de bus. Nu maar afwachten of het een goede verhuurder is!

Ik ben één keer in Kroatië geweest, maar toen ben ik maar op 1 plek geweest en dat was in Rovinj. Nu gaan we veel meer zien van deze mooie landen.

Waar zijn jullie het meeste benieuwd naar?

Vorige

Lievelings gele items

Volgende

Rocky Mountain National Park

  1. Super leuk vooruitzicht! Ik heb enkele jaren geleden een soortgelijke trip gemaakt en ik moet zeggen dat Montenegro mij vooral heeft verrast toen ! :) Heel veel plezier alvast!

    • Wat tof om te horen dat Montenegro jou zo verrast heeft. Ik kan niet wachten om zelf te gaan ontdekken! Welke landen heb jij toen bezocht?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén