clip_image002Als kind ging ik iedere zomer 3 weken kamperen met mijn ouders. Wij hadden onze eigen caravan en mijn ouders zochten altijd een kindvriendelijke camping uit waar veel voor mij te doen was. In dit artikel haal ik mijn mooiste kampeer herinneringen op en neem ik een digitaal kijkje bij camping de Leistert waar ik als kind ben geweest.

We gingen de eerste jaren vaak naar Drenthe en Overijssel en de laatste jaren verplaatste dat naar Brabant, Limburg en Duitsland. Allemaal mooie provincies waar je veel kunt zien en beleven. Ik herinner me vooral de lange ritten en het meteen mogen spelen zodra we op de camping aankwamen. De campings waar ik als kind kwam hadden altijd grote speeltuinen en sowieso een zwembad. Ik kon ’s ochtends mijn badpak na het wakker worden meteen aandoen en als eerste in het zwembad liggen nog voordat we ontbijt op hadden.

clip_image004
Als het gras nog dauw was en je met je slippers door het gras liep kietelde het gras zo fijn onder je tenen. En daarna richting het camping winkeltje om broodjes te halen. Ik voelde me dan enorm groot met dat geld op zak en de bestelling mogen doorgeven. Goed onthouden wat ik ook alweer moest halen… En vervolgens kwam de geur van de broodjes je onderweg al tegemoet. Dat zijn herinneringen die niet in geld uit te drukken zijn. Ik hoop ooit dat ik dat gevoel mijn dochter mag meegeven.

clip_image006
Eén van de campings waar ik als kind naartoe ging was camping de Leistert. Gelegen in Limburg en redelijk dicht in de buurt van de Duitse grens. Ik herinner me vooral een hele leuke camping waar veel voor mij te doen was. Wij kampeerden altijd met vrienden van mijn ouders en we zetten de caravans aan het einde van een laantje zodat we daartussen een party tent konden neerzetten. Hier zaten we overdag te lezen, spelletjes te spelen of te barbecueën.

clip_image008
Het leek me leuk om een digitaal kijkje te nemen bij deze camping om te zien wat ervan geworden is. Tegenwoordig is het niet alleen meer een camping, maar een volwaardig recreatiepark. Dit vakantiepark Limburg biedt volop mogelijkheden voor gezinnen. Je hebt eenvoudige plaatsen zoals wij die vroeger hadden, maar tegenwoordig ook plaatsen specifiek bij een speeltoestel, autovrije plaats of juist één met privacy. Maar het meest luxe is een kampeerplaats met privé sanitair en infrarood sauna. Als je privé sanitair hebt dan zit er zelfs een vaatwasser in. Dit heb ik nog nooit gezien!

clip_image010
Wat voor mij helemaal nieuw is zijn de bungalows. Ze zien er prachtig uit en bieden wel plek voor 2 of 3 gezinnen! Wij gaan dit jaar naar Texel met het hele gezin, maar dit had dus ook een mooie optie geweest. Niet iedereen houdt van kamperen, maar wel van de faciliteiten van een camping.
clip_image012
Denk dus aan een grote speeltuin, meer, subtropisch zwembad, recreatieteam en tegenwoordig ook een overdekte plaza, restaurant en zelfs een indoor speeljungle. Dit is zoveel meer dan er vroeger was! Wie weet gaan wij hier ooit nog wel naar toe met Sonne. Het lijkt me een prachtige camping die voor zowel jong als oud veel te bieden heeft. Met recht een van de mooiste campings Limburg.

Wat is jouw mooiste vakantieherinnering?