clip_image003
Ik ben een ervaren kampeerder. Als kind ging ik met mijn ouders met een caravan op vakantie. En samen met mijn man ben ik twee keer op reis geweest met een camper en een paar keer met een tent. Afgelopen juli ging ik samen met mijn zus en onze kinderen voor het eerst kamperen. Kamperen met kinderen is toch wel anders dan met zijn tweeën. In dit artikel deel ik je mijn kampeer must haves wanneer je gaat kamperen met kinderen.

clip_image002
Van een aantal kampeer meubelen hebben we toch wel heel veel plezier gehad. Waaronder een grote bolderkar met dakje waar beide kinderen in konden zitten. Mijn dochter was nog te klein om zelf te kunnen zitten, maar het autostoeltje paste ook in de bolderkar. Hierdoor konden beide kinderen toch in de wagen zitten. Als wij naar het strand gingen deed ik mijn dochter in de draagzak, mijn nichtje in de bolderkar en konden we nog heel veel spullen kwijt. Hij heeft ook dienst gedaan als bedje voor mijn dochter. Ik had er een lekker schapenvachtje in gedaan waardoor zij heerlijk zacht kon liggen. Door het dakje kon ik aan één kant een hydrofiel vast maken en haar zodoende wel schaduw bieden wanneer de zon scheen. Maar we hebben hem denk ik nog het meeste gebruikt om de vele vaat in te doen en deze makkelijk te kunnen meenemen naar het toiletgebouw. Zo hoefden we maar één keer in de paar dagen de vaat te doen in plaats van iedere dag. Wel zo makkelijk en efficiënt, want met kinderen ben je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bezig. Als ze dan in bed liggen vind ik het wel zo leuk om nog even iets voor mijzelf te kunnen doen in plaats van iedere avond de vaat te gaan doen.

clip_image003
Een buiten picknick kleed vonden wij onmisbaar. Hij lag iedere dag voor onze caravan voor de kindjes om op te spelen, maar ook voor ons om mee te nemen als we gingen wandelen. Handig voor een kleine baby die alles in haar mond wil stoppen. Maar ook om gezellig met zijn allen op te picknicken of om op te liggen en een boekje te lezen.

clip_image005
Wat heeft mijn nichtje veel plezier gehad van haar eigen kinderstoel. Gezellig om er bij te zitten, maar ook om rollenspellen te spelen met haar poppen en knuffels. Die moesten ook gaan eten aan tafel. Ze speelde het ‘kamperen’ als het ware na. Ontzettend genieten om daar naar te kijken.

clip_image007
Misschien niet een echte musthave, maar zeker leuk om te delen deze lamp. Ik hou ervan om mijn vakantie plekje gezellig aan te kleden. Kleedje, vlaggetjes, kaarsjes en een leuke lamp hoort daar ook wel bij. Je hebt de sfeer van een olielamp, maar het comfort van een gewone lamp die je met een knopje aan- en uit doet. Hij werkt trouwens op LED lampen. Tijdens onze camper reizen nam ik ook altijd accessoires mee om de camper mee op te fleuren.

Wat zijn jouw kampeer must haves met kinderen?