v6
Vorige week was het moment waar ik al weken naar uitkeek, de 1e verjaardag van onze dochter Sonne. Het was een intieme verjaardag met veel aandacht voor Sonne. Ik neem je graag mee in deze dag.

v10
De dag van te voren had ik deze heerlijke appeltaart gebakken. Je kunt natuurlijk ook een verjaardagstaart kopen, maar hoe ouder ik word hoe meer waarde ik hecht aan het zelf bakken van een taart. Bewust aandacht voor de jarige en al je liefde er in bakken. Bovendien vind ik zelfgemaaktde allerlekkerste taart! Op de taart plaatse ik wat lieve Ostheimer diertjes.

v11
De avond van te voren hadden we het hele huis versierd, de vlag alvast klaargezet met versiering er aan en ook haar stoel versierd. Sonne genoot enorm van de vele versiering en ballonnen! Het was echt feest.

v6
De cadeautjes lagen op tafel en vooraan de tafel had ik de Grimms verjaardagsring neergezet. Een ring om stil te staan bij de verjaardag van je kind en stekers uit te kiezen die passen bij het kind. De verjaardagsring had ik ook neergezet toen ik zwanger van Sonne. Om stil te staan bij haar komst en haar welkom te heten. De stekers koos ik dus zorgvuldig uit. Het was nog best lastig kiezen, want ik heb er al best veel. Ik had voor haar verjaardag het thema sneeuwklokjes. Dus er moest sowieso een sneeuwklokje op staan! Verder zie je speelgoed, diertjes en een engeltje. Allemaal passend bij de dingen waar ze nu van houdt. Ik had het licht gedimd en de kaarsjes aangestoken. Een magisch gezicht en gevoel <3 Ook had ik De Noest lamp neergezet met een verjaardag silhouet. Zo’n enorme mooie lamp die iedere avond bij ons aan staat. Nu extra speciaal door de plaat. Het verjaardag gevoel was enorm aanwezig.

v3
Na het zingen was het tijd om cadeautjes uit te pakken! Dit deden we verdeeld over de dag. Want bij elkaar hadden we toch best wat cadeautjes. Ze heeft niet het geduld om al die cadeaus meteen uit te pakken. Over de post hadden we er een paar cadeaus gekregen, we hadden van visite van gezinsleden en zelf hadden we er ook een paar. Ik hanteer het volgende systeem: something they want, something they need, something to wear and something to read.

Ik vind het fijn om het speelgoed wat er binnen komt bewust uit te kiezen en niet alles binnen te laten. Speelgoed waar ze veel plezier van heeft, wat duurzaam is en dus lang mee gaat en ook mooi is om naar te kijken. Op deze manier nodigt het ook uit om mee te spelen. Ik kies eigenlijk altijd ‘open einde’ speelgoed. Het moet de fantasie prikkelen en je moet er veel mee kunnen doen. Het speelgoed van Sonne staat prominent in de woonkamer zodat ze het vrij kan pakken. Op deze manier is het ook onderdeel van ons interieur. Voor de rust de hele dag vind ik het fijn als het speelgoed ook mooi oogt. Van plastic, gekleurd en geluid makend speelgoed wordt ik niet rustig. Het zijn vind ik veel te veel prikkels.

Ze kreeg van ons het volgende speelgoed:
Wobbel (something they need. Ze wil de hele dag klimmen en het is goed voor haar motoriek).
Kiekeboe Zon boekje (something to read. Een leuk trekboekje met mooie platen en iets met een Zon Winking smile )
Ostheimer diertje (something they want. In dit geval iets wat mama wilde. Een Ostheimer diertje om de collectie mee aan te vullen. Ze doet er nog niet zoveel mee, maar vind dieren wel leuk. Ze pakt ze wel uit haar speelhoekje en ik probeer daar op in te spelen door het geluid van de dieren na te doen).
Sneeuwklokjes jurk van Duns Sweden (something to wear. Een hele mooie sneeuwklokjesjurk, want we hadden een sneeuwklokjes verjaardag thema. Ik heb hem speciaal voor haar laten vermaken, want hij was niet meer beschikbaar in haar maat).

v2
v1
Ook koos ik dit leuke MyNameBook Dieren nog uit. Wat een geweldig leuk boek. Je maakt een gepersonaliseerd kinderboek met de letters van de naam van het kind. Op iedere bladzijde is de volgende letter te vinden met het dier wat ook de beginletter heeft als van je kind. Zoals op deze foto te zien waren we bij de A van vedA aanbeland dus een Antilope bracht ook de letter A. Zo onewijs leuk! Het boekje heeft allereerst al hele mooie platen en het is voor kinderen ook een leuke manier om letters te leren kennen en hun naam te spellen.

v4
Door het hele huis hadden we vlaggetjes hangen. Nu hangen er normaal sowieso al standaard wat slingers voor de gezelligheid, maar nu waren het er wel extra veel. Een kleurrijk geheel.

v7
v9
Ik maakte ook nog gepersonaliseerde slingers. Ontzettend leuk om foto’s van Sonne te gebruiken en zo haar ontwikkeling te zien van haar eerste jaar. Mocht je nou een thema feestje geven en geen passende feestartikelen kunnen vinden is het ook nog een idee dat je in plaats van foto’s van je kind dan foto’s van het thema te gebruiken. Ik had bijvoorbeeld ook goed foto’s van sneeuwklokjes kunnen gebruiken.

v5
We hadden ook nog een grote poster besteld met een hele mooie foto van Sonne. Wat hebben we al veel complimenten mogen ontvangen over deze poster! Erg leuk om te bewaren voor in Sonne haar memory box.

Ondanks dat we niet veel visite hadden hebben we toch een verjaardag gevoel gehad en dat kwam voornamelijk door het versierde huis en de vele kaartjes en cadeaus die we mochten ontvangen. Op naar het volgende jaar!