clip_image002
Vorig jaar hebben wij onze achtertuin een make-over gegeven. Er gingen heel veel stenen uit en dit verruilden wij voor een grasveld zodat onze dochter veel speelruimte kreeg. Inmiddels zijn we een jaar verder en is het tijd om de make-over door te zetten. We hebben best nog wel wat wensen en ik geef je in dit artikel graag wat inspiratie voor je eigen achtertuin.

clip_image004
Voor onze dochter Sonne is mijn man momenteel zelf een zandbak aan het maken van Douglas hout. De zandbak is nog niet af, maar dit is ongeveer het idee hoe het gaat worden. We hebben ervoor gekozen om zelf een zandbak te maken van Douglas hout, omdat dit jaren meegaat en we zo een duurzame koop hebben gedaan. Het idee van een dak sprak mij aan zodat mijn dochter ook in de regen buiten kan spelen. Het hele jaar buiten spelen, weer of geen weer!

clip_image006Een droom voor de toekomst is een tuinoverkapping om zodoende ook meer buiten te leven. Sonne kan heerlijk in haar zandbak spelen of in het gras en wij kunnen weekenden vertoeven onder de tuinoverkapping. We zitten droog en kunnen ook heaters ophangen zodat het ’s avonds ook nog aangenaam is. Je hebt super mooie tuinoverkapping aluminium die als het ware een verlengde worden van je interieur door de kleuren. Wij hebben veel hout en zwart in ons interieur. De tuinoverkappingen die er zijn lopen hier vloeiend in over.

clip_image008
Om het hele jaar rond buiten te kunnen zitten zijn glazen schuifdeuren ook wel erg aangenaam. Je kunt als het ware een extra ruime maken waar je etentjes kunt houden, maar ook een speelruimte kunt maken voor de kinderen. Ook hier zijn tegenwoordig de meest mooie varianten te vinden die overgaan op je interieur. Je hoeft tegenwoordig niet in te leveren op het uiterlijk van zo’n overkapping.

clip_image010
Onze tuin is momenteel nog erg kaal. We hebben wel wat fruitbomen staan zoals appel, kers en druiven. Ik zou graag wat meer bloemen en kruiden willen toevoegen. Denk aan een prachtige border vol kleur met wilde bloemen van hoog naar laag.

clip_image012
Ik probeer in mijn tuinplan ook rekening te houden met bloemen die weinig verzorging nodig hebben en lang bloeien. Bloemen waar bijen en vlinders dol op zijn! Denk aan Lavendel, Zonnehoed, Vlinderstruik.

clip_image013
Maar ook stokrozen vind ik altijd een prachtig gezicht. Ze lijken wel aangewaaid en wild, maar vormen zoveel kleur tegenover onze rieten schutting.

Wat staat er nog op jouw wensenlijstje voor de tuin?