Zomerse nail art

winactie, spons nail art 034
Een paar weken geleden was het onwijs lekker weer en had ik tijd over. Ik besloot daarom een nail art te maken door middel van sponstechniek. Dit wilde ik al een hele tijd proberen, maar helaas had ik daar geen tijd voor. Nu dus wel en dit is het resultaat. Benieuwd hoe ik deze nail art gemaakt heb?

winactie, spons nail art 024
Welke producten heb ik gebruikt?
– Basecoat: Essence nail hardener
– Geel lakje: Catrice – Birdy Reloaded
– Oranje lakje: Models Own – Fuzzy Peach
– Roze lakje: Aretha’s R-E-S-P-I-N-K
– Topcoat: Sally Hansen – double beauty
– Krant
– 2 make up sponsjes: ik kocht vier stuks bij de Kruidvat van het merk Beauty Essentials voor € 1,19.
– Nagellakremover
– Wattenstaafjes

Hoe heb ik deze nail art gemaakt?
winactie, spons nail art 002
Ik begon met het lakken van mijn nagels met de basecoat. Daarna lakte ik mijn nagels met de gele kleur. Hiervoor gebruikte ik twee laagjes. Nu kwam het lastige gedeelte; de sponsen. Ik deed wat oranje nagellak op het hoekje van de spons en depte hiermee over mijn gele nagellak (niet over de hele nagel, maar op een groot deel daarvan wel. Zorg er wel voor dat je nog een stuk gele nagellak blijft zien). Dit herhaalde ik nog een keer voor een mooier effect. Dit deed ik ook met de roze kleur. Hiervan depte ik ook twee keer de roze kleur op mijn nagels. De roze kleur deed ik trouwens op een schoon sponsje. Ik vond dit makkelijker werken. Nadat alles goed was gedroogd lakte ik natuurlijk nog een topcoat over de nail art heen zodat hij extra lang zou blijven zitten.

winactie, spons nail art 004
winactie, spons nail art 006
winactie, spons nail art 007
Hierna moesten mijn vingertoppen nog schoon gemaakt worden, want zoals je op de foto’s ziet: het wordt een echte kliederboel! Ik had mijn vingers kunnen afplakken met tape, maar hier had ik zelf niet aan gedacht. Een krant is ook geen overbodige luxe, want het kan ontzettend smerig worden haha. Al met al ben ik rond de twee uur bezig geweest, dus deze nail art is niet iets wat je even doet. Ik laat de lagen dan ook altijd goed drogen. Het kan sneller, maar ik wacht liever iets langer. Nu het lekker weer was vond ik dat ook niet zo erg haha. Ik heb sinds tijdens namelijk weer echt buiten gezeten. I.v.m. studie en blog zit ik eigenlijk altijd binnen.

winactie, spons nail art 031
Ik vind de sponstechniek een erg leuk effect geven. De nail art is zomer proof en hiermee steel je zeker de show! Ik kreeg van een paar vriendinnen al leuke reacties. Altijd leuk om te horen hihi. Wat ik wel een nadeel vind is dat de nagellak een beetje bobbelig wordt. Niet zo gek ook, want dat komt natuurlijk door de sponsen.

Wat vinden jullie van mijn nail art? Hebben jullie dit zelf wel eens gemaakt of zijn jullie dat nog van plan?

Vorige

Glossybox juni 2012

Volgende

Hugo Boss – Femme by Boss

28 Comments

 1. Ah, lekker zomers! Heel leuk. Met sponsjes werken vind ik sowieso altijd een leuk effect geven.

 2. Pam

  Heel leuk! Ik heb deze gisteren met van die sponsapplicators gemaakt! dan knoei je helemaal niet en droogt het heel snel

 3. Ziet er leuk uit! Ik wil binnenkort ook eens met sponsjes aan de slag!

 4. ik vind dit echt een hele leuke nailart en ook nog een super makkelijk te maken. Ja dit is iets wat ik zeker ga proberen thuis

 5. Net een rakketijsje ;) Ik heb ook een gradiënt gemaakt!

 6. Oh leuk, dit ga ik binnenkort ook proberen! Ik denk dat het gradienteffect nog iets meer kon worden, het is nu nog aan de harde kant vind ik.

 7. Ik moest ook meteen aan een raketje denken! Superleuk gedaan!

 8. echt superleuk! heel zomers!

 9. Ik vind dit echt een zomerse nail-art, de kleurtjes alleen al! Ik heb de spons techniek ook geprobeerd, geeft een heel mooi effect!

 10. Leuk zo!! leuke kleurencombi!!

 11. Heerlijke zomerse kleuren :)

 12. Ik vind ombre nails zo leuk!

 13. zo leuk! lekker zomers. & wat heb jij prachtige nagels (:

 14. Erg leuk!! Je hebt echt prachtige nagels, wat is je geheim?

 15. Haha ik heb bijna dezelfde nailart ingepland voor deze week!! alleen heb ik alles op het sponsje gedaan en niks gelakt! hele mooie kleurencombi:)

 16. Heel leuk! Deze kleuren combi ga ik ook eens doen!

 17. Lekker vrolijk en wat een lange nagels!

 18. Leuke kleurtjes zo bij elkaar! Heel zomers!

 19. Deb

  Super mooi! Toevallig dacht ik er van de week ook aan om weer eens te ‘sponsen !!

 20. De kleuren die je hebt gebruikt zijn ook echt geweldig, ziet er leuk uit!

 21. Super leuk joh! Echt heel zomers inderdaad!!

 22. Linsey

  Ziet er heel mooi uit, de kleurencombinatie is erg mooi!

 23. Leuk!
  echt lekker zomers haha!

 24. Heel leuk gedaan, ga ik ook eens proberen!

 25. Leuk! Ik heb het donderdag voor het eerst gedaan, erg leuk om te doen!! :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén