Kneipp – Doucheolie Amandel–Argan

oud en nieuw look 134
Kneipp is met een nieuwe doucheolie uit gekomen. Eentje die vol verzorgende oliën zit en je huid goed zou verzorgen en voeden. Maar doet hij dat ook echt? Ik hem voor je getest en vandaag ga ik het je vertellen.
 

Wat zegt Kneipp over dit product?
Geniet van de heerlijke geurende Kneipp doucheolie Amandel 0 Argan. De mild schuimende zeepvrije doucheolie, met meer dan 70% natuurlijk verzorgende oliën, voedt, verzorgt, hydrateerd en herstelt de huid. Hij bevat geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen en minerale olie en is niet getest op dieren

Dat klinkt allemaal super. Ik kon dan ook niet wachten om dit product te testen. Zoals jullie weten heb ik een erg droge huid dus voeding kan ik altijd wel gebruiken. Ik zie mijzelf altijd als uitermate goed testpersoon als het aan komt op de droge huid haha.

oud en nieuw look 137
oud en nieuw look 145
De verpakking vind ik er mooi en aantrekkelijk uitzien door de amandel en argan die je op de verpakking ziet zitten. Ook die olie, hmmm dat ziet er verzorgend uit! De dop zit stevig dicht en gaat niet zo maar open. Daar hou ik altijd wel van, want zo kan ik hem makkelijk meenemen in mijn tas als ik bijvoorbeeld naar mijn vriend ga.

De ingrediënten
oud en nieuw look 141

Toen ik de inhoud voor het eerst zag was ik toch verbaasd. Ik had een minder olie verwacht. Dit is juist goed, want het is een doucheolie en die moet dan juist uit olie bestaan. Op dit punt waren mijn verwachtingen al overtroffen. Als je je huid insmeert met deze olie wordt je huid goed gevoed en doet de olie zijn werk. Hij trekt in je huid en verzorgt alle droge plekken die er zijn.

oud en nieuw look 151
Wat ik wel apart vond is dat deze olie bijna niet schuimt. Ik kan het eerder als een dunne melkachtige substantie omschrijven. Kneipp zegt zelf ook dat de olie mild schuimt en dat doet hij inderdaad. Het is even wennen, maar nu vind ik het niet meer erg. Het enige nadeel aan dit product vind ik dat ik veel nodig heb om mij in te smeren. Normaal schuimt een product en daardoor heb je minder nodig om je in te soppen. Hierbij heb je meer nodig, maar ik hou er dan ook van om veel te gebruiken. Dit is dus meer een persoonlijk nadeel, want wie weet heb jij wel veel minder nodig.

oud en nieuw look 154
De geur vind ik persoonlijk erg lekker ook al is hij subtiel. Hij ruikt naar olie, maar gemengd met een lichte amandel geur. Heel subtiel, maar het doet mij ergens wel denken aan een spa. De vind ik namelijk lekker ontspannend en na afloop blijf ik hem ook zeker nog een paar uur ruiken en dat heb ik niet vaak bij doucheproducten. Ik denk dat dat komt, omdat de olie in je huid trekt.

oud en nieuw look 160
Na het douchen dep ik mijzelf droog en laat de olie nog meer in mijn huid trekken. Ik heb na het douchen dan ook geen body lotion of body butter meer nodig, omdat deze olie mijn huid al genoeg gevoed heeft. Hij laat ook geen vervelend, olie achtig laagje achter. Hier was ik namelijk wel bang voor. De conclusie voor mij is dan ook dat ik dit een goed product vind en hem zeker nog eens zou kopen. Het is ook een makkelijk product, omdat je je na afloop niet meer hoeft af te drogen.

De olie kost € 5,49 voor 200 ml en is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Gebruik jij wel eens een doucheolie? Zo ja, wat vind je er van? En als je het niet gebruikt, waarom niet?

 

Vorige

Favorieten van de afgelopen maand(en)

Volgende

My Christmas Presents

19 Comments

 1. Ik ben erg benieuwd naar dit product :)

 2. Wat fijn dat er zoveel olie inzit. Lijkt mij een goed product!

 3. Lijkt me een fijne doucheolie!

 4. Dat lijkt me een fijn product ! Ik hou wel van amandelgeur.

 5. ik ruik graag amandel :)

 6. Ik gebruik alleen badolie, en daar word je huid ook heerlijk zacht/glad van. Douche olie heb ik nog nooit gebruikt, maar nu ik dit zie ben ik wel erg benieuwd :-)

 7. Klinkt goed, ik ben dol op kneipp.

 8. valt me inderdaad mee dat er zo veel olie in zit, lijkt me best een fijn product!

 9. Klinkt supet, zeker als je haast hebt hoef je niet nog eens te smeren met lotion of butter.

 10. Kneipp is altijd erg fijn (:

 11. ik ben er wel heel benieuwd naar, maar heb nog zo veel liggen da tik eignelijk even geen douche producten meer mag kopen :P

 12. Hmmm.. heerlijk amandel!

 13. Ik heb deze ook, ben er fan van! Hij ruikt ook zo super lekker! :D

 14. Nee, doucholie vind ik te vet. En mijn huid kan er ook niet tegen!

 15. Hier ben ik wel benieuwd naar. Ook ik ben een goed testpersoon met een droge huid hahaha jammer dat hij misschien niet zo zuinig in gebruik is maar hij lijkt me heel fijn.

 16. Deb

  Deze klinkt zalig!!

 17. Hij lijkt me wel erg fijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén