Gastartikel – Shoppen 2.0: Madrid en Barcelona

madrid
Ben jij ook al bezig met het plannen van de volgende vakantie? En hou je van shoppen? Nou, dan zou ik een Spaans vakantiehuis huren, want als je beide ergens kan combineren is het wel in Madrid en Barcelona. Op bijna elke straathoek vind je de bekende Spaanse ketens Mango, Zara en Desigual, maar nog veel meer! Bovendien kunnen de Spanjaarden ons nog wat leren als het om uitgaan gaat.

madrid
Madrid
Op de drukke Gran Via, de hoofdstraat van Madrid, vind je alle bekende winkelketens. In de wijk Sol tref je naast de grote merken ook kleine boutiekjes aan met schoenen en kleding. Voor exclusieve (lees: dure) winkels van merken als Dolce & Gabbana, Cartier en Luis Vuitton kan je naar de wijk Salamanca gaan. Hippe Madrileños gaan naar de Calle de Fuencarral, tussen de wijken Malasaña en Chueca in. Veel uitgaansgelegenheden vindt je op en rond het plein Sol. Voor een lekkere picknick ga je naar het Retiropark. Hier kan je ook een bootje huren of lekker op een van de vele terrasjes zitten. Iedere zondag is er een vlooienmarkt op el Rastro, vlakbij metrostation La Latina.

barcelona
Barcelona
Barcelona is nog steeds nummer één bestemming voor Europese stedentrips. En terecht. Maak een keuze uit een van de vakantiehuizen op HomeAway die in de gezellige wijk el Born liggen. Dit is de leukste wijk om te winkelen, met honderden aparte kledingwinkeltjes. De Ramblas, die vanaf Barceloneta omhoog de stad inlopen, zijn heerlijk om over te flaneren. In het verlengde ervan ligt de Paseo de Gracia, een kilometerslange boulevard met winkels van de meest exclusieve merken. Aan het haventje van Barceloneta bevinden zich een tiental uitstekende visrestaurants. In Barcelona bevinden zich onnoemelijk veel cafés en clubs. Spanjaarden gaan pas rond 10 uur ‘s avonds dineren en de clubs stromen pas ruim na middernacht vol. De clubs gaan pas rond een uur of vijf dicht, dus je hebt even de tijd!

Vorige

Rituals – Sacred Fire Candle

Volgende

Shoplog la purmerend

  1. lijkt me heerlijk maar ik denk wel dat je een flinke kluit geld mee mag nemen dan :p

  2. Ik zal er eens een kijkje nemen. X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén