Gastartikel – De sneeuw is weer in het land, en ook in de Alpen!

Sneeuw_-_Foto_(c)_wintertrex_(11)
Voor de fervente skiërs en snowboarders onder ons, begint het met de vallende sneeuw toch al wat te kriebelen om gauw op de reeds geplande skivakantie te vertrekken, of om er last-minute toch nog ééntje te boeken! Oostenrijkse skigebieden zoals Mayrhofen in de deelstaat Tirol en Zell am See in de deelstaat Salzburg doen zeker en vast bij menig sneeuwfanaat een lichtje branden. Daartussenin liggen echter nog de
Kitzbüheler Alpen, met zijn 1088 kilometer piste en met als centrum de op 800m hoogte toch wel luxueuze en romantische stad Kitzbühel. Deze alpenstad is enerzijds bekend om het befaamde jaarlijkse “Hahnenkamm-Rennen”, maar biedt anderzijds talloze sport-, après-ski- en verdere ontspanningsmogelijkheden aan zoals b.v. de Aquarena, een wellnesscentrum waar je na het skiën of snowboarden heerlijk kunt relaxen. Maar ook als het weer eens niet meezit, kan je zonder moeite een dagje gezellig rondkuieren of shoppen door de vele modewinkels, restaurants, cafés en boetiekjes, die voor ieder wat wils te bieden heeft!

Sneeuw_-_Foto_(c)_wintertrex_(14)
Après-ski? Ja, natuurlijk!

Tijdens een skivakantie in Oostenrijk, dat alombekend is om zijn authentieke après-skihutten, mag de après- ski ´s avonds, met een
passende look, zeker niet ontbreken! In ieder skidorp is een heel ruim aanbod aan après-ski aanwezig door de vele bars en disco´s, zoals ook in de nabijgelegen en charmante dorpjes Kirchberg en Jochberg. Daarnaast worden er ook nog andere après-skimogelijkheden georganiseerd, zoals b.v. een skisafari, een rondje rodelen of het maken van nachttochten of winterwandelingen met de nodige porties Schnapps, Jagertee, Glühwein of Lumumba (warme chocolademelk met een scheutje rum of amaretto). Voor wie daarintegen eerder begint te watertanden bij het horen van “Apfelstrudel”, “Kaiserschmarrn” of “Sachertorte” kan daarvoor in ieder geval ook in één van de traditionele hutten van Oostenrijk terecht.

Vorige

Sweetly You producten

Volgende

NYC – Metallic Eyeliners

  1. Lijkt me heel gaaf om op wintersport te gaan.
    Nog nooit gedaan, en voorlopig november niet in de planning helaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén