gastartikel

Hou jij ook zo van pretparken, maar blijf je twijfelen en kun je geen besluit maken waar je naartoe wilt? Hieronder heb ik de drie meest bezochte parken binnen Europa voor je op een rij gezet.

Disney
Disneyland Parijs, voorheen Euro Disney en daarna Disneyland Resort Paris, is een recreatiecomplex en attractiepark in één en gelegen in de Franse stad Marne La Vallée.
Het park beschikt over attractieparken, 7 hotels en een grote winkelstaat. Disneyland is een resort waar alle figuren echt tot leven komen, ook kun je met deze levensechte figuren op de foto. Hoe leuk is dat? Op deze manier kun je de herinnering aan dit leuke park ook vastleggen zodat je er met veel plezier kunt terug denken. Dit park moet je zeker eens in je leven in het echt gezien hebben! Soms kan het erg voordelig zijn om een arrangement naar Disney met hotel, tickets en eventueel reis te boeken.

Moviepark
Moviepark Germany is een attractiepark wat ook wel Warner Bros Movie wordt genoemd. Het park is gelegen in de Duitse plaats Bottrop. In het park staat het thema filmwereld centraal en dit kunt kun je terugvinden in de diverse attracties. Verschillende reisorganisaties bieden complete Moviepark arrangementen aan. Naast het park is de stad Bottrob in Noordrijn-Westfalen absoluut een bezoek waard en tevens goed te combineren.

Het grootste attractiepark van Europa
Het Europapark, geopend in 1975, is het grootste thematische attractiepark van Duitsland. Het park bevindt zich in Rust wat ongeveer 25 kilometer ten noorden van Freiburg ligt. Het volledige resort van het park heeft een oppervlakte van 970.000 m2. Je kunt online nagaan dat er genoeg te doen is. Zoals de naam al zegt bestaat het park uit meerdere themagebieden die elk verwijzen naar het desbetreffende land.

Wat lijkt jou het leukste pretpark in Europa?

Bron foto: www.parijs.nu