Arabische Prinses

a10
Een Arabische Prinses was het eerste dat mij te binnen schoot toen ik deze twee kleuren bij elkaar ging gebruiken. Ze doen mij denken aan een Arabisch land, met van die mooie mysterieuze buikdanseressen die dan dansen op van die Arabische muziek. Hoe dan ook, ik vond het een geschikte naam voor deze look! Als je wilt weten hoe je deze look moet maken, moet je even verder lezen.

a4a5
De Shadow Insurance van Too Faced is mijn grootste vriend en ik gebruik hem in werkelijk waar elke look. Ik plaats hem op mijn gehele ooglid en mijn oogschaduw gaat gedurende de gehele dag nergens heen. Standaard gebruik ik ook een matte, witte highlighter onder mijn wenkbrauw en in mijn crease. Dit doe ik zodat de kleuren die ik daarna aanbreng makkelijker te blenden zijn.

arabische look elf 141
Ik begon als eerste met het aanzetten van mijn crease. Dit deed ik met een matte, paarse kleur uit het Urban Decay Naked 2 palette. Deze kleur heet Tease.

a14
a9a10
Na deze paarse basis was het tijd voor de diepere paarse kleur met gouden glitters van ELF. Ik vind dit persoonlijke een hele mooie, luxe ogende kleur. Deze kleur heet Wine Tour. Nadat ik deze goed had geblend bracht ik met een plat penseel de gouden kleur Goldilux van Sugarpill aan. Dit is een pigment die onwijs veel kleur afgeeft.

a3a6
In mijn binnenste ooghoek bracht ik nog een witte highlighter aan zodat in een opere blik zou krijgen. Hiervoor gebruikt ik de kleur Bootycall uit hetzelfde Urban Decay palette.

a11a12
Daarna was het nog tijd voor een laagje mascara. Voordat ik deze gebruikte, krulde ik eerst mijn wimpers voor vollere wimpers. Vaak hebben arabische buikdanseressen van die mooie volle wimpers. Dit effect wilde ik natuurlijk ook creëren. Na de wimperkrullen bracht ik de Miss Sporty Studio Lash Incrediball mascara aan.

a13
Producten die ik voor de rest van mijn make up heb gebruikt:
– Essence wenkbrauwpoeder
– Catrice Infinite Matt foundation in 020
– Make Up Studio translucent powder in 1
MAC MSF in Light Year
Essence Shimmer Powder in Bella’s secret (LE)
– Catrice – Victoria (LE)

a2
a1
En dat is hoe je deze arabische look maakt! Het is niet de meest moeilijke look om te maken, maar toch moet je wel even de techniek onder de knie hebben. Deppen en blenden zijn de kernwoorden van deze look.

Ik hoop dat ik jullie inspiratie heb kunnen geven. Laat hieronder in de comments je mening achter over deze look. Is het jouw smaak of zou je zo iets nooit dragen?

Vorige

Online shoppen met korting bij de Bijenkorf

Volgende

Fairy Tale Nail Art

35 Comments

 1. Wat een prachtige look!!

 2. Deze look vind ik erg mooi!! Vooral dat goud in combinatie met dat paars!

 3. Wat een mooie kleuren combi! Prachtige look :)

 4. Staat je heel mooi, die mascara ziet er ook goed uit x

 5. Waauw, ontzettend mooi dat paars met goud. Nu nog een Arabische jurk hihi.

 6. Wat heb je weer een mooie ooglook gemaakt. :)

 7. Wauw, echt een prachtige ooglook! Ziet er heel mooi uit :)

 8. Mooie combinatie van goud en paars! :)

 9. Prachtige kleurencombinatie, daar hou ik van!

 10. Mooie look en ik vind hem heel draagbaar. Ik hou van paars met goud.

 11. Die gouden glitters zijn erg mooi zeg!

 12. wauw het ziet er echt prachtig uit!

 13. Wauw dit vind ik een hele mooi look! Ik heb bruine ogen dus kan dat goud ook goed hebben, ik ga toch maar eens goude oogschaduw kopen!

 14. Mooie look, ook simpel om te maken! Love de golden glow. Goud op het ooglid is altijd goed. :)

 15. super mooi! dat goud is echt tof!

 16. Hele mooie look! Ik hou van die goude kleur :-)

 17. oh my, love it! dit vind ik echt een supermooie look, ga ik zeker zelf ook eens proberen, staat je fantastisch en echt helemaal in thema!

 18. Linda

  Wat een mooie look zeg!

 19. Heel erg mooi!

 20. Woaa mooie combo dat paars en goud!! Ik heb veel images gezien deze week van rood met goud ook, wouk vandaag nog doen maar het is er niet van gekomen hehe. Looks great!!

 21. Love that look! That gold shade really stands out! And your hair is just goregous! :)

 22. 1. Ik gebruik graag goud in mijn ooglooks.
  2. Ik gebruik graag paars in mijn ooglooks.
  1+2= wauw, wat een fantastische ooglook heb je gemaakt!!! En wat raar dat ik zelf nog nooit heb bedacht om goud met paars te combineren. Ik ga het meteen morgen doen :)

 23. Faat

  Wat een prachtige ooglook!. Ik ga hem zeker namaken. Toevallig heb ik het naked 2 pallet en het kleurtje van elf ook. Alleen even kijken naar een gouden pigment, Zou hier vast wel ergens liggen. Dank je wel voor het delen!

 24. Amy

  Goud en paars is altijd een geslaagde combinatie :D mooie look!

 25. Wauw amanda, wat staan die mosterd gele kleur je prachtig. Ik ben dol op dit soort kleuren op de ogen.

 26. Aahh, prachtige look! En mooie kleuren zo gecombineerd :)

 27. Mooi look, ik ben helemaal weg van de kleuren combinatie!

 28. mooie look, mij staat goud alleen niet zo, maar als ik die zou veranderen in zilver zou het wel weer mooi staan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén