Le Couvent des Minimes–Rituel de fete relaxant

Filmpje,_andrelon_shampoos_119

Een tijdje geleden kreeg ik van Amanda een lief cadeautje. Toen ik het open maakte zat er een mooi blauw doosje in met drie lichaamsproducten van een voor mij nog onbekend merk. Nou is het natuurlijk altijd leuk om nieuwe merken te leren kennen en was er dus erg benieuwd naar geworden.

Filmpje,_andrelon_shampoos_132

Amanda vertelde dat ze het bij de Ici paris XL had gekocht en zij zeggen zelf het volgende over dit mooie merk: Liefde voor aromatische planten en natuurlijke ingrediënten een lange traditie. Het Couvent des Minimes ligt in Mane in de Alpes de Haute-Provence. Het klooster werd in 1613 gesticht door markies Forbin de Janson om onderdak te bieden aan monniken van de Orde der Miniemen. Het telen en bestuderen van planten vormde indertijd een belangrijke activiteit in het kloosterleven. In 1862 is het klooster in gebruik genomen als gasthuis en ontstonden er schoonheidsproducten om de gasten weer op krachten te laten komen.

Ook vandaag nog brengen de schoonheidsrecepten van Le Couvent des Minimes een eerbetoon aan die lange traditie van verzorging en weldaad op basis van planten, een traditie die al sinds de oprichting van het klooster wordt gekoesterd. Alle recepten zijn samengesteld volgens een eeuwenoud savoir-faire op basis van de allerbeste natuurlijke ingrediënten, die zorgvuldig werden uitgekozen voor hun verzorgende eigenschappen. De recepten van Le Couvent des Minimes zijn ontwikkeld volgens de lange traditie van het Couvent des Minimes in Mane en combineren meer dan vijftig ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Die werden allemaal zorgvuldig uitgekozen voor hun verzorgende eigenschappen die in de loop der tijd hun doeltreffendheid bewezen. Alle ingrediënten worden met veel zorg gedoseerd om een effectieve behandeling en een aangename, gebruiksvriendelijke textuur te garanderen.

Prachtig om het verhaal achter een merk te lezen en bizar dat het klooster al in 1613 is gesticht en het merk als schoonheidsproduct al sinds 1862 bestaat.

Filmpje,_andrelon_shampoos_137

De verpakking vind ik er mooi uitzien. De mooie letters die zij gekozen hebben voor hun merk en het klooster op de doos, maken het heel uniek naar mijn mening. Hierdoor onderscheiden zij zich echt. Al deze producten hebben een blauw/paarse uitstraling wat natuurlijk typisch bij de Lavendel geuren past. In het doosje zaten een douchegel, bodylotion en een handcrème. De producten bevatten lavendel en acacia en voor de relaxerende bestanddelen, gebruiken zij lavendel van de fijnste soort.

De douchegel ruikt echt goddelijk. Ik denk dat één van mijn favoriete douchegels is geworden. De geur ruikt inderdaad naar Lavendel, maar met een soort van spa-moment geur erdoor. Ik kan het moeilijk omschrijven, maar het lijkt wel een kruiden bad waar je je indompelt. De leuke bolletjes in de douchegel voel je tijdens het wassen niet en verdwijnen ook gewoon. Ik denk dat ze opsmelten zodra ze met water in aanraking komen. Mooi detail is dat het merk een soort van in de flacon gegrafeerd staat. Eronder zit dan wel een stickertje om wat voor soort product het gaat.

Filmpje,_andrelon_shampoos_147

De bodylotion ruikt net als de douchegel hetzelfde, maar net een tikkeltje milder. De bodylotion smeert makkelijk in en laat een heerlijke geur achter, die je ook de hele dag blijft ruiken. Als ik mij ’s avonds uitkleed, ruik ik de geur nog steeds. HEERLIJK! De bodylotion zit precies in een zelfde soort flacon als de douchegel. Kijk wel uit met het kliksysteem van de dop. Je moet nogal hard drukken en de bodylotion spettert er dan een beetje uit door de harde druk waarmee hij open gaat.

Filmpje,_andrelon_shampoos_154

De handcrème is eigenlijk voor de nacht bedoeld, maar gebruik ik ook gewoon overdag. Ook dit product ruikt heerlijk en is lekker voedend, maar trekt wel goed in. Het is een handig formaat tube om mee te nemen in je tas. De losse draaidop had van mij ook in een kliksysteem mogen zijn, maar dan wat minder strak. Ik vind het soms wat vervelend om de dop er weer op te moeten draaien terwijl het product nog in mijn hand zit.

Filmpje,_andrelon_shampoos_161

Ik ben razend enthousiast geworden! Van dit merk zijn er ook nog andere producten en geuren en ik ga er zeker nog eens iets anders van proberen.

De douchegel en bodylotion bevatten beide 250 ml en de handcrème 25 ml. De producten zijn te koop bij sommige Ici paris XL filialen.

Kende jij al wat van dit merk?

Vorige

Make Up Studio – Ivory Gold

Volgende

OPI – Liquid Sand Jinx (Bond Girls Collectie)

19 Comments

 1. Die douchegel ziet er leuk uit! Door jou wil ik hem ruiken haha! Lief cadeautje zeg, het ziet er leuk uit en lijkt me erg lekker

 2. Wat een leuke set! Klinkt fijn :)

 3. Dat lijken me heerlijke producten ! Mooie verpakkingen ook.

 4. Klinkt veelbelovend!

 5. Prachtige verpakkingen alleen al!

 6. De handcrème lijkt me fijn :-) Leuk pakket :-)

 7. dat ziet er echt heerlijk spul uit om een avondje mee te relaxen

 8. ik heb nog niks geprobeerd van dit merk :)

 9. Ben benieuwd naar die douchegel! De verpakking zien er heel mooi uit!

 10. Ziet er heek mooi en eigen uit. Nou hou ik niet zo van lavendel, dus ben benieuwd naar de andere geuren.

  • Ik was ook nooit zo van de lavendel maar ben de geur door dit product zo gaan waarderen. Het is zeg maar een luxe lavendelgeur haha!

 11. Ik heb dit merk inderdaad wel eens gezien, ziet er goed uit!

 12. Ik heb hier eens een voetencreme van gehad, welke echt heel goed was.

 13. ziet er heel erg fancy uit! Je zal het alleen maar kopen voor de verpakking, haha :) lijkt me heel erg fijn, ook mooie foto’s zeg.

 14. Deb

  Wat een lief kadootje!! Klinkt erg goed. Ik ben ook fan van lavendel geur! De verpakkingen zien er zo heerlijk nostalgisch uit.. dan wil ik ze eigenlijk al gewoon hebben ;-)

 15. alleen voor de verpakking zou ik het al kopen! lijkt me een hele fijne set!

 16. Van deze geur heb je ook nog een douchegel, bodylotion, (nacht) handcrème, badzout en scrub! Mmm, ik denk dat ik binnenkort nog is langs Ici Paris Xl moet!

 17. Eugh, draaidop op een handcrème vind ik ook altijd zo irritant! Moet je daarna met nattige handen die dop er weer opdraaien >.< Maaar, de producten klinken verder echt heel fijn! Vooral de geur ben ik benieuwd naar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén