Review waxmelts van Waxmelts.nl

bb cream, waxmelts 396
Kunnen jullie je mijn unboxing van laatst nog herinneren? Hierbij liet ik een heerlijk pakketje van wwww.waxmelts.nl aan jullie zien. In die video liet ik jullie al kennis maken met hun waxmelts en vandaag kun je de review van deze waxmelts lezen. Met deze foto’s breng in je direct in de herfst stemming!

Waxmelts staan voor mij voor knusheid, warmte en gezelligheid. Wat is er nou lekkerder dan met een dekentje op de bank te ontspannen met een kopje thee of warme chocolademelk onder het genot van een heerlijk geurende waxmelt. Ik ben hier echt dol op en ik weet zeker dat ik niet de enige ben.

bb cream, waxmelts 339
bb cream, waxmelts 345
bb cream, waxmelts 348
bb cream, waxmelts 398
Natuurlijk kun je je waxmelts in een kast bewaren, maar ik vind het veel leuker om ze als decoratie te gebruiken. Bij mij thuis is het gebruikelijk dat wij ons huis versieren bij elk seizoen. Nu het herfst is vind je bij ons pompoenen, kalebassen, dennenappels, paddenstoelen en natuurlijk kaarsjes. Ik dacht, waarom combineer ik dit niet met elkaar? Ik besloot het met elkaar te combineren op een dienblad. Ik vind het resultaat erg leuk, maar vooral ook knus geworden!

Om de review te beginnen is het misschien wel handig om te weten wat waxmelts zijn:
‘’Waxmelts zijn door Waxmelts.nl handgemaakte geurblokjes van sojawas voor op de oliebrander. Het zijn als het ware geurkaarsjes, maar zonder lont. Een veilig en lekkerder alternatief voor geurolie, geurkaarsen en wierook. Waxmelts drogen na het smelten namelijk niet in, spetteren niet en blakeren niet. Daarnaast is er ontzettend keuze uit tenminste 100 geuren.

Waxmelts zijn schoon en makkelijk in gebruik. Je laat de melt uit het cupje glijden, legt het in het schoteltje en zet er een waxinelichtje onder. Dat is alles! Zolang het verwarmd wordt blijft de was vloeibaar. De waxmelt zal ongeveer 8 uur geur afgeven. De was zal niet verdampen en kan na gebruik makkelijk verwijderd worden.’’

bb cream, waxmelts 350
bb cream, waxmelts 396
bb cream, waxmelts 401
Ik koos tien geuren uit en er kreeg er eentje extra bij mijn bestelling. Zoals ik in mijn unboxing al vertelde, ik heb voornamelijk najaar geuren gekozen, omdat deze op dit moment het meest gebrand zullen worden.

bb cream, waxmelts 353
bb cream, waxmelts 362
De waxmelts zijn vrij klein. Ze zijn 3 bij 2 cm. Maar vergis je niet, want met zo’n klein blokje blijft de geur wel 8 uur hangen. Hier kun je natuurlijk meerdere avonden mee doen afhankelijk van hoe lang je de waxmelt brand.

Een leuk detail is dat alle waxmelts een andere kleur hebben. Sommige zijn wit, geel, roze, groen, paars.

Ik zal nu de geuren laten zien die ik heb gekozen met de beschrijving van de geur erbij. Daaronder zal ik vertellen of ik de geur inderdaad zo vind ruiken.

bb cream, waxmelts 373
Blackcurrant
De heerlijke geur van zongerijpte zwarte bessen, met een zweem van fris groen blad. Alsof je je neus boven een koel glas sprankelende cassis houdt.

Ik ruik bij deze geur inderdaad bessen, maar zoals ik in de unboxing al vertelde vind ik hem meer naar frambozenlimonade ruiken of bosfruitlimonade ruiken. Een zoete geur, maar ik vind hem niet te zoet en erg lekker.

bb cream, waxmelts 380
Black Magic
Een heerlijke geur met het betoverende van bossen en een blend van frisse siberische zilverspar, kruiden en vanille.

Deze omschrijving sprak mij zo aan dat ik deze er wel bij moest bestellen. Betoverende bossen? Ik was wel heel benieuwd hoe dit zou ruiken. Ik ruik een aarde-achtige geur met frisheid. Ik vermoed dat dit de zilverspar is. De ideale geur voor na een lange avondwandeling. Ideaal als je in het bos gelopen hebt, omdat deze geur er wel iets weg heeft van een boswandeling in de herfst. Zo blijf je zelfs nadat je thuis komt van de wandeling nog ontspannen.

bb cream, waxmelts 368
Blueberry Muffin
Een geur die je doet watertanden! De geur van versgebakken muffins met bosbessen, vanille, kaneel, nootmuskaat en bruine suiker.

Ik ruik bessen, vanille en inderdaad iets wat gebakken is, maar wel zoet gebakken. Ik vind dit een ideale geur voor een gezellig avondje wat niet te serieus is en veel gelachen wordt. Een geur waar iedereen blij van zal worden, omdat hij niet te sterk is.

bb cream, waxmelts 381
Christmas Splendour
Een hartverwarmende Kerstmix van kaneel en zoete specerijen – een van de heerlijkste Kerstgeuren, maar ook buiten de wintermaanden een groot succes!

In de unboxing was ik erg enthousiast over deze geur en dat ben ik nog steeds. Dit is de perfecte geur voor kerstavond, omdat hij niet alleen maar naar kaneel ruikt, maar ook naar zoetigheid (zoals bijvoorbeeld gestoofde peren hmmm). Ik denk dat ik de hele winter deze geur wel zou kunnen branden.

bb cream, waxmelts 392
Fern & Moss
Een zwoele aardse mix van bittere sinaasappelen en het extract van oosterse planten met een basis van wierook, patchouli, sandelhout,cederhout, muskus en vanille.

Deze geur ruikt aards, maar het oosterse ruik ik er ook in terug. Tevens ruik ik ook weer een fris vleugje er tussendoor. Ik vind het een hele aparte geur en ik hou er van, maar ik kan me voorstellen dat sommige deze geur misschien niet lekker vinden. Het geeft mij het gevoel alsof ik weer als klein meisje in het park boomhutten aan het maken was. Een speelse, maar natuurlijke geur.

bb cream, waxmelts 386
Kaneel
Een heerlijke warme en kruidige kaneelgeur.

Ik ben dol op kaneel en dat zie je ook wel terug in de geuren die ik heb gekozen. Deze geur mocht naar mijn idee niet ontbreken. Deze geur ruikt echt naar pure kaneel. Geen namaakgeur gelukkig. Toen ik tegen Jorinde zij dat ik die dag de kaneelgeur had gebrand en zij in mijn kamer was rook zij de geur nog steeds, zelfs toen hij al 2 uur uit was en ik de ramen open had gezet. Zo’n lekkere sterke geur, maar niet te sterk. Kaneel ruikt van zichzelf namelijk erg sterk. Ik vind het heerlijk om onder deze geur met een mok thee artikelen te schrijven..

bb cream, waxmelts 364
Island Oasis
Een lichtzoete vrolijke en zomerse mix van tropisch vers fruit, waar de mango en meloen goed in uitkomen.

Deze geur ruikt inderdaad naar de zomer, maar een lichte zomer. Geen zware geuren. De meloen ruik ik zeker terug. Als ik denk aan een bounty eiland met een helderblauwe zee dan herken ik deze geur daar in terug.

bb cream, waxmelts 378
Snow
Eén van onze toppers! Deze heldere, koele geur doet denken aan een verkwikkende wandeling op een winterse dag. Topnoten zijn mildementhol met een vleugje dennen en middennoten van sparren en eucalyptus. Lavendel en cederhout ronden deze heerlijke geur af. Snow is ook buiten de wintermaanden de favoriet van velen.

In de unboxing was ik erg enthousiast over deze geur en toen ik Jorinde alle geuren liet ruiken vond zij deze toch wel het lekkerste. Ik begrijp direct waarom dit één van de toppers is van Waxmelts.nl. Hij doet me echt denken aan een dag waarop je hebt geschaatst en thuis komt en rozig bent van het koude weer. Hij ruikt heel fris, naar een winterse boswandeling waar je overal sneeuw ziet liggen.

bb cream, waxmelts 395
Twilight Woods
Een geur geïnspireerd op die van Bath & Bodyworks. Een etherische houtachtige geur met zoet fruit en wat bessen op een bedje van zachte poederige musk.

Als echte Twilight fan moest ik deze geur wel bestellen, alleen al vanwege de naam. Toen ik de beschrijving las wist ik zeker dat ik deze moest hebben. Hij klonk heerlijk. De poederige geur herken ik zeker terug, maar niet zoals een baby poederig kan ruiken. Een zoete, fruitachtige, zachte geur.

bb cream, waxmelts 376
Witching Hour
Een spannende aardse mix van kaneelschors, bergamot, cannabisbloem, jasmijn, roos, zwarte thee, patchouli en muskus.

Hij doet me denken aan zo’n winkeltje waar je wierook en dergelijke kan kopen, maar deze geur ruikt dan weer niet naar wierook. Erg lastig uit te leggen! Een mysterieuze geur waar ik ook lichtjes de jasmijn in terug ruik.

bb cream, waxmelts 389
Fig & Brown Sugar
Deze geur is gebaseerd op Bath & Body Works. Noten van verse vijgen en passievruchten worden gemengd met bedwelmende vanille orchidee en Muguet. De geur wordt aangevuld met zoete bruine suiker,warm esdoorn, en een hint van bourbon vanille.

Dit is een geur die ik zelf niet zou hebben uitgekozen, omdat ik niet van de geur van vijgen houdt. Ik vind de andere geuren die in deze waxmelt verwerkt zijn wel erg lekker ruiken. Ik ruik de bruine suiker en vanille zeker terug in deze waxmelt. Jorinde is wel dol op de geur van vijgen en vond deze waxmelt dan ook erg lekker ruiken. Ondanks dat dit niet mijn geur is vond ik het erg leuk dat ik er een 11e waxmelt bij kreeg.

De geuren gaan inderdaad 8 uur mee en ik ruik ze zeker als ik ze aan het branden ben. Wel heb ik soms dat de waxmelts de ene keer als ik hem aan heb sterker ruikt dan de andere keer. Desondanks blijf ik de geur wel de hele tijd ruiken. Dit merk ik vooral als ik mijn kamer in loop. Het zijn zulke lekkere geuren. Ze beïnvloeden mijn humeur op een positieve manier en het maakt het werken aan school of aan mijn blog even net wat aangenamer. Het staat ook zo gezellig!

Waxmelts.nl raad aan om een brander te gebruiken van tussen de 9 en de 11 cm. Ik had een hele korte brander en hierdoor zal de geur wel intenser zijn, maar minder lang mee gaan. Ik heb speciaal een brander gekocht voor deze review, omdat ik echt wilde weten of de geur 8 uur mee zou gaan en dat doet hij zeker.

De waxmelts kosten € 0,60 per stuk. Dit vind ik niet duur als je nagaat dat je meerdere avonden met één waxmelt kunt doen. Ook zijn de verzendkosten van deze webshop nog eens voordelig. Er passen maar liefst 57 waxmelts in een brievenbusbestelling. Afhankelijk van het gewicht van je bestelling kan je hier zien hoeveel de verzendkosten zijn.

Het moge duidelijk zijn dat ik erg enthousiast ben over de waxmelts van Waxmelts.nl. Als je iemand kent die van geuren in huis houdt is dit denk ik een leuk cadeau wat je kunt geven. Omdat de waxmelts niet zo duur zijn is het ook niet meteen een duur cadeau en het is ook nog eens origineel. Je kunt hier meer informatie vinden over de geuren die verkrijgbaar zijn in de webshop en je kunt hier ook bestellen mocht je dat leuk vinden.

Heb jij de waxmelts van deze webshop wel eens geprobeerd? Zo ja, wat vind je er van en welke geur kan jij echt aanraden? Of gebruik je nooit waxmelts? Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden!

Vorige

Sally Hansen – Insta Dry (sneldrogende topcoat)

Volgende

Nox Twilight – Sangria

21 Comments

 1. ik wil ze graaaag eens proberen :)

 2. Wat leuk! Fijne review :)

 3. Deze waxmelts zijn echt geweldig! Leuk om te zien dat je hele andere geuren hebt dan ik en om je ervaring daar mee te lezen! Ik vind de geuren echt ZO lekker! Snow heb ik zelf ook en die vind ik ook zo lekker. Heb je al gezien dat daar leuke glittertjes inzitten? :D

 4. Ze lijken me echt heeeerlijk, wil ze echt is proberen! :-)

 5. Ilse

  Bij ons thuis is de geur Karma favoriet!! Is ook een heel zachte en warme geur :)

 6. Anne

  Hier brandt ook elke dag een meltje van Waxmelt.nl. Echt heerlijk! En de meeste kun je langer dan 8 uur gebruiken zonder dat de geur helemaal weg is. Ik gebruik de melts in een cupje van de theelichtjes zodat ik ze makkelijker kan verwijderen en eventueel in mijn kledingkast kan leggen als de geur nog niet helemaal is vervlogen. Kruimeltjes doe ik in mijn stofzuiger, dan ruikt alles tijdens en na het stofzuigen lekker!

 7. love de product foto’s ;D

 8. Zo heerlijk al die geuren in huis, vooral in de herfst en de winter vind ik het lekker om bijvoorbeeld een geurkaars te branden..

 9. Ik snap zeker dat je enthousiast bent! Wat een lekkere geuren en wat een fijne prijs. Leuke setting ook.

 10. Mara

  Deze wil ik echt eens proberen! De geuren zijn veel origineler dan dat je ze vaak ziet. Gebruik normaal olie eigenlijk. Ik ga ook een paar herfstgeurtjes bestellen voor mijn nieuwe kamer denk ik!

 11. Deb

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt meid!! Dat valt me echt op en waxmelts zo te zien ook want zij hebben jouw eerste foto als achtergrond op hun FB pagina gebruikt zag ik ;-) Kaneel lijkt me ook heel lekker maar die hadden ze niet meer toen ik ging bestellen.

  • Aaah dank je wel Deb. Ben er ook best trots op hihi. Heb er veel tijd in gestoken. Ja, klopt! Wel met toestemming van mij hoor haha. Hun vonden ze ook erg mooi! Jammer dat ze kaneel niet meer hadden bij jou. Hij is echt erg lekker. Maar je had Christmas Splendour volgens mij wel besteld toch? Die is ook erg lekker en ruikt ook naar kaneel!

 12. Lijken me lekkere geuren!

 13. Veel geurtjes heb je. Ik wil ze graag allemaal uitproberen, omdat ze allemaal lekker ruiken (denk ik) :P

 14. ik ben gek op waxmelts! super leuk gefotografeerd zo:)

 15. ohh wow wat heb je mooie foto’s gemaakt. De waxmelt lijken me heerlijk

 16. Ik ben ook dol op waxmeltjes! Ze zijn lekker budgetproof en ze ruiken zalig, ook fijn dat je ze steeds kan afwisselen.

 17. kikiLxo

  leuk gepresenteerd zeg :) ik zag het filmpje al op youtube snel besteld natuurlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén