Review – Tangle Teezer

Fall make up 017
De Tangle Teezer haarborstel is één van de meest populaire haarborstels die er bestaat. Ik had er al heel veel over gelezen en was er ook wel erg benieuwd naar geworden. Waarom is hij zo populair en vind iedereen hem zo fijn? Vandaag review ik hem voor je.

Fall make up 023
De borstel zit netjes in een plastic verpakking. Dit had ik niet verwacht. Ik dacht dat je hem gewoon los kocht en hij niet nog extra verpakt was in een verpakking. Dit vind ik net even wat luxer.

Fall make up 034
Wat zegt Haar & Zo over de Tangle Teezer?
’’Heeft u last van haarbreuk als u door uw haren heen kamt? Probeer dan eens de Tangle Teezer. De Tangle Teezer is een anti-klit borstel die kleine en grote tandjes bevat om flexibel door het haar te borstelen. Hierdoor wordt haarbreuk voorkomen.’’

Ik heb de laatste paar maanden onwijs last van haarbreuk als ik mijn haren kam. Als ik mijn haren heb gekamd en ik achter mij kijk zie ik overal haren liggen die afgebroken zijn. De Tangle Teezer kwam dus als geroepen en ik kon niet wachten tot ik hem kon gaan testen.

Fall make up 028
Fall make up 034
Deze haarborstel is anders dan de meeste borstels, omdat hij geen handvat heeft. Althans je legt je hand om de hele borstel heen en dat is het handvat. Dit is in het begin even wennen, maar het fijne aan de borstel vind ik de vorm. Hij ligt precies goed in de hand doordat hij aan de zijkant zo gemaakt is dat je duim goed kan rusten.

Fall make up 038
Fall make up 041
Fall make up 043
De tanden van de borstel zijn hard, maar toch ook weer flexibel. Ze veren goed mee als ik mijn hand over de borstel  heen beweeg, maar niet zo flexibel dat de tanden meteen omliggen van de slapte. Ik vind het lastig om uit te leggen, maar ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel.

Fall make up 044
Fall make up 045
Fall make up 037
Hier nog enkele detail foto’s.

Ik heb de borstel nu 4 weken getest en mijn mening heeft twee kanten. Ik vind de borstel top waarvoor hij bedoeld is. Hij ontklit mijn haar enorm goed en ik heb minder last van haarbreuk. Ik merk dus echt wel verschil. Ik kom met deze borstel makkelijker door mijn haar heen dan met mijn gewone simpele borstel.

Daarentegen zorgt deze borstel voor enorm veel pluis bij mij. Ik heb geprobeerd mijn haar op alle mogelijke manieren te kammen zodat ik minder last zou hebben van pluis, alleen mag niets baten.

Nu heb ik wel een oplossing gevonden. Ik kam eerst mijn haar met de Tangle Teezer om mijn haar te ontklitten, omdat hij daar heel goed voor werkt. Met mijn normale borstel kom ik nauwelijks door mijn lange en dikke haar heen. Met deze borstel gaat dat een stuk gemakkelijker. Nu wil ik er wel bij vermelden dat ik soms in laagjes werk, omdat de tanden van deze borstel niet zo lang zijn. Mijn haar is zo dik dat de tanden niet zo ver reiken dat ze in één keer door mijn haren heen komen. Maar als ik laagjes werk gaat het prima.

Nadat ik mijn haar heb ontklit met de Tangle Teezer, ga ik met mijn gewone borstel over mijn haar heen om mijn haar pluisvrij te maken. Daarna doe ik nog een verzorgend product in mijn haar om de laatste pluis weg te halen. Dit werkt niet altijd, maar ik heb liever dat mijn haar klitvrij is dat pluisvrij. Ik was laatst ziek en had dagen mijn haren niet gekamd, het was een hel om mijn haren te ontklitten… dan los ik het liever zo op dan dat ik mijn haren niet ontklit.

Ik ben wel tevreden over de borstel, omdat hij doet wat hij beloofd. Ik begrijp ook waarom iedereen zo enthousiast is over deze borstel. Ik vind het alleen jammer dat hij niet ook ontpluist. Dat had het de beste borstel ooit voor mij geweest haha.

Er zijn meerdere varianten Tangle Teezers te verkrijgen. Ik heb de Elite versie in de kleur roze besteld. Je hebt bijvoorbeeld ook nog een reis Tangle Teezer of andere kleuren borstels. Voor het hele assortiment verwijs ik je door naar de webshop van Haar & Zo. Hier kun je ook de prijzen vinden van de verschillende borstels.

Deze Elite versie is nu in prijs verlaagd naar € 9,95.

Heb jij de Tangle Teezer wel eens geprobeerd? Zo ja, wat vind je er van?

Vorige

Barry M – Textured Nail Polish Princess

Volgende

Leuke Sinterklaas schoencadeautjes op beauty gebied

  1. Ik gebruik die van mij nu ruim een jaar en ik vind het een erg fijne borstel.

  2. Lin

    Ik vind hem ook briljant!! Nu met mijn korte haar gebruik ik hem niet, maar ik weet zeker dat hij over een paar maanden weer uit de kast komt!

  3. ik wil hem graaaag proberen!

  4. Ik wil hem nog zo graag hebben! Ik heb hem één keertje door mijn haren gebruikt en wil hem sindsdien heel graag,,

  5. Bo

    Ik heb ‘m ook, en ben er zo blij mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén