Balenciaga – Rosabotanica

chloe kryolan botaniga 305
Balenciaga, het merk waarvan Kristen Stewart het gezicht is, is met een nieuwe parfum uitgekomen, Rosabotanica. Als echte Twilight liefhebber en daarmee ook een beetje liefhebber van Kristen was daarom extra benieuwd naar deze geur. Vandaag vertel ik je meer over deze kruidige rozengeur!

chloe kryolan botaniga 307
Deze parfum is gebaseerd op een eigentijds rozenakkoord. Hij wordt omschreven als een uitgesproken moderne, vrouwelijke, sexy geur die bedoeld is om als tweede huid gedragen te worden. De Rosabotanica geur is spontaan en natuurlijk en niet bang om haar emoties te tonen. Ze straalt natuurlijke schoonheid uit, een aura dat de aandacht trekt en de mensen om haar heen fascineert. Deze parfum wordt verder omschreven als een betoverende, kruidige,  natuurlijke roos met een druppeltje citrus en witte houtsoorten.

Topnoten: peper, citrus, (groen en melkrijk) vijgenblad
Hartnoten: rozenakkoord (dat de frisse en heldere eigenschappen van de bloem benadrukt), groene hyacint, kamfer, kardemom
Basisnoten: wit hout, amber

Dit klinkt voor mij als een hele bijzondere parfum. De omschrijving vind ik leuk geformuleerd en heeft een leuke insteek in plaats van een standaard omschrijving in de trant van, een zoete parfum die perfect bij de lente past o.i.d. Zo’n omschrijving maakt mij al direct benieuwd naar de geur.

chloe kryolan botaniga 300
Rosabotanica Balenciaga bottle-packaging 50 ml
Ik ontving een perssample om zelf de geur uit te proberen. Het formaat wat ik ontving is dan ook niet in de winkels te koop. Ik heb wel een foto van hoe de flacon eruit ziet als je hem in de winkel koopt. Hij is niet mijn smaak, maar ik laat een parfum daarvoor niet lekker. Als de geur lekker is maakt mij dat niet uit. Ik denk dat de flacon wel heel goed weergeeft dat dit geen doorgaans parfum is. Ik van Rosabotanica een unieke geur die je niet ergens anders tegen komt.

chloe kryolan botaniga 309
Ik vind de geur een volwassene geur. Ik vind dat hij niet zo goed bij jonge meiden past, omdat het niet zo’n zoete parfum is. Ze hebben inderdaad de heldere en frisse eigenschappen van de roos gebruikt en niet het zoete gedeelte. Ik vind de parfum kruidig/plantachtig en rokerig ruiken, maar niet op een sigarettenrokerige manier, maar meer op een kamp/haardvuur achtige manier.  Ik zou deze parfum bij speciale gelegenheden gebruiken, omdat ik het zo’n chique en volwassen geur vind. Bij een gala of avond uit eten past hij perfect. Voor een dag in de week vind ik hem te chique en uniek. In het begin moest ik erg aan de geur wennen, maar inmiddels begin ik hem steeds meer te waarderen. Mocht je twijfelen om hem te kopen, spuit hem dan op zo’n wit papiertje wat bij de parfums ligt en ruik er gedurende twee weken naar. Misschien vind je de geur na een paar dagen lekkerder dan in het begin. Soms heeft een geur namelijk tijd nodig om lekker gevonden te worden (hetzelfde met eten wat je niet lekker vindt).

Rosabotanica is vanaf februari 2014 te verkrijgen bij geautoriseerde Balenciaga Fragrance parfumerieën en warenhuizen. Prijzen:
Eau de parfum 30 ml – € 58,33
Eau de parfum 50 ml – € 80,56
Eau de parfum 100 ml – € 110,56

Er is ook nog een bodylotion te verkrijgen van 200 ml en deze zal € 38,33 gaan kosten. Dit zijn trouwens adviesverkoopprijzen. Dat betekent dat de prijs iets af kan wijken in de winkels.

Ben jij benieuwd hoe dit parfum ruikt? En ben je van plan hem te gaan ruiken?

Vorige

Marc Jacobs – Daisy Sunshine

Volgende

Tip – Reclamefolder App!

  1. De beschrijving is inderdaad erg leuk en de verpakking vind ik er lief uitzien..

    Groetjes.Petra

  2. Fijne geur heeft dit parfum!

  3. Klinkt goed! Ga ‘m zeker eens proberen!

  4. Heerlijke parfum! Ga dit ook eens proberen! x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén