Tips voor het aanschaffen van sportkleding + accessoires

Make up tasje, zuiderzee 104
Sinds januari ben ik na jaren zonder sporten weer begonnen met sporten in een sportschool. Ik sport nu twee keer in de week en daarnaast wandel ik ook nog af en toe buiten. Ik heb mij het afgelopen jaar erg verdiept in het kopen van de juiste kleding en accessoires. Het leek mij handig om mijn tips voor het aanschaffen van sportkleding en accessoires met jullie te delen in één artikel. Voor mij is het het afgelopen jaar een hele zoektocht geweest naar het bij elkaar rapen van de juiste spullen.

Make up tasje, zuiderzee 132
Ik ga beginnen met de kleding, omdat het sporten voor mij daarbij wel start. Vroeger droeg ik nooit speciale sportkleding als ik ging sporten. Ik heb jarenlang paard gereden en altijd een normale bh gedragen, maar nu ik een speciale sport bh draag merk ik echt een groot verschil. Ik vond een sport bh altijd onzin, maar het zit veel comfortabeler, je kunt je heel makkelijk bewegen en het schuurt niet. In het begin voelt het misschien onwennig, omdat het lijkt alsof je geen ondersteuning draagt, maar als je de juiste maat draagt, merk je dat je bij het sporten genoeg ondersteuning hebt. Vele malen meer dan bij een gewone bh. Ik heb een bh van materiaal wat goed ademt. Dit wil zeggen dat de hitte van mijn lijf goed door het materiaal heen gaat waardoor ik het minder warm heb. Ook droogt dit materiaal erg snel waardoor je ook sneller afkoelt. De mijne komt van de H&M en bevat 91% polyester, 9% elastaan. Ik vind dit zelf erg fijn en zou niet anders meer willen.

Make up tasje, zuiderzee 134
Make up tasje, zuiderzee 137
Make up tasje, zuiderzee 140
Make up tasje, zuiderzee 141
Ditzelfde materiaal zit ook in de andere sportkleren die ik draag zoals mijn t-shirt en broek. Ik zou nooit meer in een normaal t-shirt willen sporten, omdat dit velen malen fijner is en ik het de investering waard vind. Bij de H&M kun je hele leuke, maar ook kwalitatief goede sportkleding kopen. Het hoeft niet per se van een duur merk zoals Nike te zijn. Ik was voor deze set sport bh, t-shirt en broek € 55,00 kwijt. Nu moet je er rekening mee houden hoe vaak je gaat sporten in de week en hoe vaak je je sportkleding wilt en kunt wassen. Ik wil na iedere keer sporten mijn kleren wassen dus ik heb twee setjes van dit soort sportkleding. Reken dus al gauw op € 100,00 voor goede sportkleding (voor een sport zoals fitness etc.)

Een andere tip die ik jullie wil meegeven heeft betrekking op de sportbroek. Kies er eentje met een zakje waarin je je sleutel kwijt kunt. Als je buiten gaat hardlopen en je wilt je huis afsluiten dan moet je die sleutel ergens kwijt. In je handen is niet erg praktisch en in een zak kan hij eruit vallen. Zo’n klein zakje heeft dan op eens een toegevoegde waarde. Ik doe er de sleutel in van het kluisje van de sportschool. Daarnaast is het ook handig als de broek reflecteert zodat je ook in het donker kunt sporten. Bij mij zitten de reflecterende deeltjes onderaan de broek.

Make up tasje, zuiderzee 129
Een tip die ik mij goed in mijn oren heb geknoopt voordat ik schoenen ging kopen was: bespaar niet op een paar goede schoenen. Je mag overal op besparen, behalve hier op. Ik ben het hier echt mee eens. Vroeger sportte ik met gewone schoenen en dat was toentertijd prima voor de schoolgym, maar nu ik serieus sport merk ik wel verschil. Nauwelijks blaren, goede ondersteuning waardoor ik langer en intensiever door kan gaan, goede beademing waardoor mijn voeten niet te heet worden en vering in de schoen waardoor ik gemakkelijke bewegingen kan maken zonder mijn spieren te belasten. Het is erg lastig om ‘leuke’ sport schoenen te vinden, omdat de meeste, laten we eerlijk zijn, niet de schoonheidsprijs verdienen. Natuurlijk zijn mooie schoenen geen must have, maar ik vind het persoonlijk wel leuk als ik er wat leuker uit zie als ik ga sporten, omdat dat mij ook meer stimuleert om te sporten. Dan wil ik daar die paar euro wel meer voor uitgeven. Hoe dan ook, goede sportschoenen blijven duur of ze er nu leuk uitzien of niet. Die paar euro meer kan ik dan ook nog wel missen. Deze zijn van Nike en zijn echt wel de leukste die ik ben tegen gekomen. Deze kosten € 69,00 bij de Perry Sport. Let op: dit zijn echt schoenen bedoelt voor binnen en niet voor buiten. Daar zal je andere schoenen voor moeten kopen, omdat deze schoenen gemaakt zijn op zachter materiaal dan asfalt.

Make up tasje, zuiderzee 120Make up tasje, zuiderzee 144
Als ik alleen ga sporten vind ik het erg belangrijk om muziek te luisteren, omdat dit het sporten versneld. Indien ik geen muziek luister gaat de tijd zo langzaam terwijl als ik muziek luister de minuten voorbij gaan. Als ik dan ook nog een snel nummer op zet wil ik mijn tempo ook aanpassen op het tempo van de muziek, waardoor ik sneller ga sporten en ook een betere conditie opbouw. Een win-win situatie dus. Ik vind het erg handig om dan oordoppen te dragen die speciaal voor het sporten bedoeld zijn, omdat deze niet uit je oren vallen. Een groot probleem wat veel meiden denk ik wel herkennen. Dit zijn de Yurburds Inspire for Women Sport oordoppen. Deze oordoppen komen van de webshop Ipodhoes waarbij ze een ruim aanbod aan Ipod hoezen, maar ook andere accessoires voor je Ipod, Ipad en Iphone hebben. Zie hier alle Iphone 5 hoesjes.

Make up tasje, zuiderzee 109
De laatste tips zijn voor de hand liggend, maar toch essentieel bij het sporten. Neem een handdoek mee. Vooral in de sportschool is het fijn als je aan het zweten bent om je af en toe droog te deppen of om op de apparaten te leggen zodat je niet iemand anders zijn zweet aan het aanraken bent op de apparaten. Een flesje water is ook erg belangrijk om mee te nemen als je gaat sporten, omdat je lichaam snel uitdroogt tijdens het sporten. Je verliest veel vocht en dit moet je blijven aanvullen. Daarnaast krijg je als het goed is ook dorst, omdat je intensief bezig bent. Ik drink met gemak 1 liter water weg als ik 1,5 uur aan het sporten ben.

Dit waren al mijn tips. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad en mochten jullie nog vragen hebben over het aanschaffen van sportkleding of accessoires, laat je vraag dan hieronder achter bij de comments.

Investeer jij liever in goede sport kleding of draag je liever gewone kleding en zie je het nut niet in van sport kleding?

samenwerking

Vorige

Verslag opening ‘Ruik de tijd’ Zuiderzeemuseum (met Barry Atsma!)

Volgende

Lente Canvas

  1. Qua sportkleding is een simpele trainingsbroek en shirt wel voldoende. Wel echt goede sportschoenen zijn toch het belangrijkst, zonde om blessures op te lopen :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén