5 beautytips uit Griekenland

clip_image003
Elk land heeft zijn eigen gewoontes en gebruiken. Ook op beautygebied is dat niet anders. Bekijk de volgende beautytips uit Griekenland eens. Ze zijn dan wellicht nog wat onbekend, ze zijn zeker het uitproberen waard!

clip_image001
Bron foto: Zoover

1. Olijfolie
Bij haarverzorging en huidverzorging wordt olijfolie gebruikt. Langzaam maar zeker wordt het steeds bekender dat je met dit product niet alleen kunt koken. In olijfolie zitten veel verzorgende eigenschappen en het is een van de best bewaarde beautygeheimen. Je kan het bijvoorbeeld in je haar masseren zodat het zorgt voor herstel en zachtheid. Ook kan je het op je droge huid inwrijven, zodat het dient als natuurlijke hydratatie. Vier je je vakantie in Griekenland? Probeer dan eens een van olijfolie gemaakt stuk zeep.

2. Yoghurt
Griekse yoghurt is heerlijk. Niet alleen om op te eten maar ook als beautyproduct. Het zorgt voor hydratatie, verzorging, verzachting en voeding voor je huid. Verbrand in de zon? Smeer je huid in met yoghurt en leg er wat komkommers op. Op deze manier zal de yoghurt verlichting geven. Ook kun je de yoghurt als masker gebruiken, in combinatie met honing en/of olijfolie is het een heerlijk verfrissend en verzachtend masker.

clip_image003
Bron foto: Makeupexplorer

3. Honing
Sinds vele jaren wordt honing ook op het gebied van cosmetica gebruikt. Zelfs in de oudheid kende men de verzorgende werking van honing al. Je kunt honing bijvoorbeeld als masker gebruiken door het op je gezicht te smeren. Je huid wordt dan zacht en krijgt een mooie glans.

4. Zeezout
Heel lang geleden wisten de oude Grieken al dat zeezout goede eigenschappen bevatte. Je kunt het dan ook gebruiken door het te mengen met olijfolie zodat je er een natuurlijke hydraterende peeling mee krijgt. Je kan het ook alleen gebruiken om er bijvoorbeeld viezigheid of mee-eters mee te verwijderen.

5. Gezonde voeding
Beautyproducten genoeg, maar het belangrijkste geheim van de Grieken is toch wel hun voeding. Kies voor een gevarieerd voedingspatroon, dat bestaat uit veel verse groenten, vis en fruit. Daarnaast is het belangrijk om genoeg water te drinken. De mineralen en vitamines voeden jouw huid van binnenuit en daardoor kan je lichaam beter omgaan met invloeden van buiten. Zo krijg je een stralende huid en prachtig glanzend haar.

Ditisons3

Vorige

Opgemaakte haarproducten van het afgelopen half jaar

Volgende

Mijn persoonlijke Dit is ons tas! (+ winactie)

  1. Leuk artikel! Honing is volgens mij ook heel goed voor je haren!

  2. Leuk om eens beautytips uit een ander land te lezen. :)

  3. Eh, ik verslint olijfolie alsof het water is! Het zit in mijn scrubs, mijn make-upremover – als ik een DIY variant heb – maar ook in mijn haarmaskers hoor. Ideaal die shizz! True, met voeding ben ik het wel eens. :) Ik eet goed, qua groente en fruit en merk dat ook aan mijn huid. ^^

  4. Dat zijn inderdaad zeer goede en fijne ingrediënten! Leuk artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén