Het gratis weggeven van spullen #projectcharity

Foto
Steeds meer ben ik mij bewust van goede doelen en wat je daarvoor kunt doen. Zo doneerde ik in 2014 mijn haar aan Stichting Haarwensen voor kinderen die een pruik nodig hebben door een ziekte. Ik geef soms ook spullen weg die ik niet meer gebruik. In het kader van elkaar stimuleren lijkt het mij leuk om hierover wat vaker te gaan bloggen. Deze artikelen kun je herkennen aan #projectcharity. Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over het gratis weggeven van spullen.

Waarom ik spullen weggeef
Omdat ik het zonde vind om spullen die nog een ronde meekunnen weg te gooien. Spullen waar anderen heel erg blij van kunnen worden en dan zou ik het weggooien? Het druist in tegen mijn gevoel. Tuurlijk zijn er ook soms hele kleine spullen waarvan ik het niet de moeite vind om ze weg te geven, maar de wat grotere dingen geef ik liever weg (of kleinere items in één pakket). Zelf vind ik het ook fijn om spullen te ontvangen waar anderen niets meer mee doen en ik het nog kan gebruiken. We kopen en kopen maar, maar gooien als maatschappij ook heel snel iets weg. Als we nou eens een keer extra nadenken voor we iets weggooien weet ik zeker dat je in bijna de helft van de gevallen er iemand nog blij mee kunt maken.

Welke spullen ik weggeef
Dit kan van alles zijn. Kleding, interieur spullen, beauty spullen, creatieve/knutsel spullen. Alles waarvan ik denk dat ik er iemand anders blij mee kan maken.

Aan wie ik mijn spullen weggeef
In de eerste plaats ga ik vragen of iemand in mijn directe omgeving het wil hebben. Mocht dit niet zo zijn dan doneer ik kleding in kledingcontainers en de overige spullen biedt ik aan op een weggeef Facebook pagina voor spullen bij mij in de buurt (te herkennen onder de naam weggeefhoek). Voor andere regio’s heb je weer andere weggeefhoeken zodat het wel haalbaar is om het product te kunnen ophalen. Je kunt het product daarop plaatsen en mensen die lid zijn van die pagina kunnen indien zij interesse hebben in het product een ‘loodje’ trekken. Je noemt een tijd waarop je een winnaar gaat trekken en waar ze het product kunnen ophalen. Je krijgt dan een melding als iemand een loodje trekt. Super handig! Het afhalen regel je dan via een privé bericht met de winnaar.

Op deze site wordt ook regelmatig eten verloot wat bijvoorbeeld in een Kerstpakket zat of wat over een maand over datum is en toch niet meer gebruikt gaat worden. Ik denk dat heel veel mensen niet beseffen dat er best veel mensen in Nederland zijn die in armoede leven, die geen geld hebben voor eten en het product wat jij weggeeft misschien wel als luxe zien. Zo zie ik ook wel eens dat er een avondmaaltijd wordt aangeboden, omdat er veel van over is. Ik dacht eerst van wie reageert daar nu op, maar het verbaasd mij iedere keer weer hoeveel mensen het echt kunnen gebruiken. Kleding die wij weggooien, omdat het uit de mode o.i.d. is, kan door heel veel mensen nog gedragen worden. Die hebben geen eens geld voor het goedkoopste t-shirt in de winkel. Ga maar na dat ze dan ook blij zijn met ieder kledingstuk of klein dingetje voor in huis om het gezellig te maken etc.

Ik kwam via Google iemand tegen die wat over weggeefhoeken heeft geschreven en kwam bij hem een prachtige quote tegen:
“Je hart wordt er groter van, de wereld wordt er mooier en schoner van en je leert ook nog eens nieuwe gezichten kennen!”
Bron: levenskunstatelier.nl

Ik kan het hier alleen maar mee eens zijn! Ik hoop dat ik jullie aan het denken heb gezet en dat jullie gaan nadenken over spullen die je toch niet meer gebruikt en wel weg wilt geven. Jij wordt blij, omdat je van iets af bent wat je niet meer wilt hebben en de ontvanger is blij, omdat hij het product graag wilde hebben. 2 vliegen in 1 klap! Laat je het me weten als je iets weg heb gegeven?

Geef jij wel eens spullen weg? Zo ja, wat?

Vorige

De voordelen van op vakantie gaan met de auto

Volgende

My Life in Pictures #2

  1. Hi Amanda,
    Leuke blog heb je geschreven. Ik zag het nu pas voorbij komen, maar ik wilde je toch nog even laten weten dat het Levenskunstatelier zich hier zeker helemaal in kan vinden! :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén