Mijn tips voor het kopen van tweedehands spullen

image

Tweedehands spullen, sommige mensen zijn er dol op en andere moeten er niets van hebben. Ik moet zeggen dat ik tweedehands spullen steeds meer ga waarderen. Toen ik een jaar geleden op mijzelf ging wonen heb ik in een korte periode heel veel tweedehands spullen gekocht om mijn huis met een wat kleiner budget toch leuk in te richten. Vandaag geef ik je tips voor het kopen van tweedehands spullen.

1. Onderzoek de marktwaarde van het product dat je wil hebben
Ik bedoel hiermee dat je moet onderzoeken wat het product wat je wilt kopen ongeveer waard is. Banken worden veelal gratis weggegeven of kosten slechts een paar tientjes. Ik zou hier dan ook geen honderden euro’s aan uitgeven. Een tafel met stoelen kan toch al tegen de € 100,00 of meer kosten. Het is daarom belangrijk dat je de marktwaarde van je product onderzoekt zodat je nooit teveel betaald.

2. Marktplaats.nl
Een plek waar ik de marktwaarde van producten goed kan bepalen is Marktplaats. Je kunt het product per categorie, locatie en prijs selecteren en zo zie je je in één oogopslag de marktwaarde van het product wat je van plan bent je gaan kopen. Ik heb hier zelf ook een paar tweedehands meubels gekocht toen ik op mijzelf ging wonen en ben er nog steeds erg blij mee. Nu ik dit artikel zit te typen zit ik zelfs aan een tweedehandsstoel en tafel. En ze zitten huis niet minder lekker, omdat ze tweede hands zijn!

3. Tweedehands spullen op Facebook
Er bestaan Facebook pagina’s waar tweedehandsspullen bij jou in de buurt worden aangeboden. Het gaat hier vaak om wat kleinere items, maar soms staan er hele leuke dingen tussen! Ook kan je hier om spullen vragen waar je naar op zoek bent (wel specifiek zijn in wat je vraagt). Je krijgt dan vanzelf het aanbod te zien van mensen die die spullen te koop aanbieden, mits ze natuurlijk je advertentie hebben gezien.

4. Vervang onderdelen
Voor sommige producten kan het lonen om onderdelen te vervangen. Hierbij moet je vooral denken aan witgoed en auto’s. Dit zijn vaak de meest dure dingen om aan te schaffen en met een beetje hulp en onderdelen kan het al snel honderden euro’s besparen op hetzelfde product wanneer je deze nieuw zou aanschaffen. Hier kun je nieuwe auto onderdelen vinden als je op zoek bent naar een onderdeel voor je tweedehands auto.

5. Kringloopwinkel/gratis weggeef websites
Mijn laatste tip is om te gaan bekijken of kringloopwinkels of gratis weggeef websites spullen te koop aanbieden. Hier zijn de producten vaak het goedkoopst of zelfs helemaal gratis. Zo zie ik regelmatig leuke dingen voorbij komen op de Facebookpagina waar ik zelf wel eens wat weggeef.

image

Vorige

My Life in Pictures #2

Volgende

Waxmelts van Tacha’s Heavenly Haven (+ winactie)

  1. Heel handige tips! Dankjewel voor het delen :)

  2. Ik heb ook gehoord dat bedrijven die auto’s demonteren vaak ook onderdelen verkopen die nog goed bruikbaar zijn. Dat kan natuurlijk ook veel geld schelen op de lange termijn. Natuurlijk is het wel belangrijk om het passende onderdeel te vervangen. Een vriend van mij vertelde me dat ik altijd naar serienummers moet kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén