De voordelen van op vakantie gaan met de auto

image
Mijn familie gaat dit jaar op vakantie naar Oostenrijk. Mijn familie wil hier al heel lang naar toe en voor mij zou het echt een droom zijn die uitkomt om hier heen te gaan. Helaas is het nog niet zeker of wij meekunnen, maar ik ben mij al wel aan het oriënteren over de verschillende vervoersmogelijkheden om naar Oostenrijk te gaan. Vandaag wil ik je de voordelen meegeven die ik heb ontdekt tijdens mijn zoektocht om met de auto op vakantie te gaan.

1. Je kunt vertrekken wanneer jij wilt
Een groot voordeel is dat je zelf kunt bepalen wanneer je vertrekt. Zo kun je gemakkelijk de files omzeilen, hoef je niet te wachten op anderen medereizigers of op het openbaar vervoer, taxi, vertragingen bij vliegtuigen etc. Een nadeel van vliegen vind ik dat je twee uur van te voren aanwezig moet zijn. Bij het op vakantie gaan met de auto heb je dit probleem niet.

2. Afhankelijk van waar je naar toe gaat is het goedkoper en flexibeler om met de auto te gaan, omdat je ter plaatse altijd vervoer bij je hebt en niet met het openbaar vervoer of de taxi hoeft te reizen. Je moet er natuurlijk wel goed letten dat je geen dure parkeerplek uitzoekt. Vaak is het in de buitengebieden goedkoper om te parkeren en je geniet vaak ook nog eens van mooier uitzicht, omdat dit de plekken zijn waar minder toeristen komen.

3. Mocht je auto nog niet 100% vakantie klaar zijn, omdat er wat reparaties moeten worden uitgevoerd dan kun je met een beetje hulp van het mannelijk geslacht de onderdelen zelf vervangen (wat goedkoper is dan bij een garage). Een webshop waar je veel onderdelen kunt vinden is auto-onderdelen24.nl.

clip_image002
4. Je kunt pauzes inlassen wanneer jij dat wilt. Ik heb zelf een keer een bus vakantie gedaan en dit zal ik niet snel weer doen, omdat je pauze moet houden wanneer de buschauffeur dat wilt. Niet erg prettig als je naar het toilet moet, misselijk bent, honger en dorst heb etc. Als je moe bent kun je ook vaker stoppen of zelfs onderweg overnachten, omdat je onderweg bijvoorbeeld een leuk plaatsje tegenkomt.

5. Je kunt hardop filmpjes op je telefoon of Ipad bekijken zonder dat iemand je stoort of het wat zachter kan. Zo lijkt het mij leuk om op Youtube vakanties naar Oostenrijk te bekijken om alvast in te stemming te komen en leuke lekken te ontdekken waar wij naar toe zouden kunnen gaan.

Dit waren de voordelen die ik ben tegengekomen. Weet jij misschien nog andere voordelen? Deel ze hieronder dan bij de comments! Zo kunnen wij elkaar helpen.

image

Vorige

Mijn eigen webshop!

Volgende

Het gratis weggeven van spullen #projectcharity

  1. Ik heb vliegangst, dus met de auto op reis gaan is ideaal :)
    Eefje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén