IMG_0568
Ook de astronomische klok staat in de top 3 meest populaire bezienswaardigheden in Praag, Tsjechië. Was het inderdaad zo spectaculair of kun je ook overslaan? Vandaag vertel ik het je!

IMG_0501
De astronomische klok staat op het centrale plein in Praag. Je kunt hem niet missen, want er zijn maar een paar van dit soort ‘oude’ en ‘donkere gebouwen’ op het plein. De klok slaat ieder heel uur (dus als de grote wijzer bij de 12 staat Winking smile) en dan komen er uit twee luikjes boven de klok wat poppetjes een muziek/geluid maken. 15 minuten voor dat moment gaat iedereen zich verzamelen om hier een glimp van op te vangen.

Wij natuurlijk ook, want ik wilde met mijn eigen ogen nu wel eens zien waar al die speculatie voor was. Toen het eenmaal klaar was keken mijn vriend en ik elkaar aan, is dít het nou?! Wat een onzin! Mijn vriend en ik zijn van te voren wat op het terras gaan drinken zodat we het niet zouden missen. Zonde van de tijd, want het is niet spectaculair.

IMG_0566
Het is wel de moeide waard om de klok en het gebouw op een moment dat je er toevallig bent te bekijken. Hij is hartstikke mooi! Onder de klok staan geloof ik ook de sterrenbeelden afgebeeld.

IMG_0567
Conclusie
Het is de moeide waard om de klok op een random moment te bekijken als je toevallig op het plein bent, maar ik zou er niet speciaal voor wachten. Er zijn genoeg andere dingen te zien die leuker zijn! De astronomische klok is gratis te bezichtigen.