Historisch museum | Praag, Tsjechië

IMG_0521
Het historisch museum is níet iets wat op ons lijstje stond om te doen, maar we hadden de Prague Card aangeschaft waardoor we er niets extra’s voor hoefde te betalen om naar binnen te gaan. Het was een uur of 4 en we hadden dus nog wat uurtjes over voordat we zouden gaan eten. We waagde het er op en gingen naar binnen!

IMG_0514
IMG_0515
We kwamen al vrij snel tot de ontdekking dat het museum verbouwd werd en we dus niet naar binnen konden. Maar.. in het gebouw er naast was nu de expositie te zien. We besloten daar naar binnen te gaan. Er was nu een expositie over leven en de dood. Niet iets waar wij op het eerste gezicht interesse in zouden hebben.

IMG_0522
Opgezette dieren die hoorde bij de expositie Ark van Noach. Wij vonden het interessant om zoveel verschillende soorten dieren te zien. Links zie je in die witte hokjes insecten. Ik heb dieren gezien die ik nog nooit heb gezien. Interessant om te zien hoe groot of klein dieren zijn terwijl je daar een andere lengte bij in gedachte hebt.

IMG_0533
Deze eland bijvoorbeeld. Nou volgens mij was hij wel 2,5 meter, wat ik nooit had verwacht!

IMG_0528
Een dinosaurus.

IMG_0526
Deze engerd liet me schrikken. Niet alleen door zijn lange neus, maar door zijn Alice in Wonderland kat glimlach. Brrr..

Van de andere exposities heb ik geen foto’s gemaakt, maar wij zagen onder andere mummies, verschillende tumors die aan schedels groeiden, moordwapens in schedels (mes, stok, kogel etc). Ik vond het niet vies om te zien, maar juist heel interessant en kennis verbredend.

Hoewel wij in eerste instantie hier nooit voor gekozen zouden hebben ben ik wel heel blij dat ik het gezien heb. Op de foto’s komt het niet over hoe interessant het was. Ik moet nog regelmatig terugdenken aan de expositie.

Conclusie
Mocht je tijd over hebben of geïnteresseerd zijn in museums of exposities dan raad ik je zeker aan om het historisch museum te bezoeken. Een ticket kost 160 Tsjechische Kroon wat ongeveer € 6,00 is.

Vorige

Astronomische klok | Praag, Tsjechië

Volgende

4711 Acqua Colonia mini parfum set

  1. Wat leuk om te lezen en interessant om te zien al die dieren. Tsjechië lijkt me zo mooi en cultureel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén