Petřín-uitkijktoren (mini Eiffeltoren) | Praag, Tsjechië

IMG_0661
In een informatieboekje zagen wij de Petřín-uitkijktoren staan. Hij viel gelijk op, omdat hij op de Eiffeltoren lijkt. We zouden met een treintje naar de toren toe kunnen gaan. We hadden nog tijd over en besloten er heen te gaan. Zou het de moeite waard zijn of kun je hem beter over slaan?

IMG_0631
De toren staat op de Petrin heuvel en is in de lente en zomer te bereiken via een treintje wat omhoog gaat. Met de tam besloten we naar het treintje te gaan. Daar eindelijk aangekomen bleek dat hij in de herfst en winter niet rijdt. Super balen! want het kostte ook al tijd om om te tram te wachten, daar heen te rijden en het treintje te zoeken. We besloten te lopen en dat hebben we geweten! Het is best een stuk lopen als je al de hele dag gelopen hebt en dat ga je in je kuiten voelen. Je kunt ook niet met een trap omhoog, maar gaat zigzaggend over een pad naar boven. Er lijkt geen einde aan te komen. Boven was het ook even zoeken, omdat de toren verscholen ligt achter deze bomen. Zo hoog is hij ook weer niet, slechts 60 meter. Je kunt met een trap of lift, maar de lift kost wel extra geld. Wij besloten de trap te nemen. Het eerste stuk ga je niet door een dichte toren, maar gewoon via stalen trappen waar je door heen kunt kijken. Mijn vriend heeft hoogtevrees en vond dit niet erg leuk (zacht uitgedrukt).

IMG_0636
IMG_0655
Het uitzicht mag er wel zijn! Je hebt overzicht over heel Praag en naar buiten toe. Je ziet goed dat er vanuit Praag steeds minder huizen staan in de buiten gebieden. Je kunt vanaf de toren ook goed alle bezienswaardigheden spotten. Uiteindelijk hebben wij ook ons hotel gevonden. Erg leuk om te doen en zo ben je ook niet zo snel uitgekeken.

IMG_0651
Je kunt rondom lopen en aan de achterkant bleken wij vlak bij een voetbalstadion te staan.

Conclusie
Wij vinden de Petřín-uitkijktoren zeker de moeite waard om naar toe te gaan, omdat je een uniek uitzicht over Praag hebt. Je ziet hoe mooi de stad is en het is ook leuk om alle bezienswaardigheden te spotten. Let wel goed op of het treintje in de periode dat jij in Praag bent rijdt, want anders bel je zeker een middag kwijt aan lopen en bezoeken. Tip: naast de toren bevindt zich nog het spiegelpalleis (Bludištì). Als je er dan toch bent, pak die gelijk even mee. Hij is heel klein, maar wel leuk om ook even door te gaan als je dan toch boven bent.

Toegang is 120 kronen wat ongeveer € 4,50 per persoon is.

Vorige

4711 Acqua Colonia mini parfum set

Volgende

Vyšehrad Casemate – Praag, Tsjechië

  1. They have been working on improving performance on updates Sprint G4 just got Software is the only thing holding LG back right

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén