Dé tip om je backpack in te pakken

IMG_7221
Tijdens mijn voorbereidingen voor onze rondreis door Canada heb ik mij goed in gelezen in wat ik allemaal voor kleding moet meenemen. Maar eigenlijk kwam ik weinig tips tegen hoe je die kleding allemaal mee krijgt in je bagage en er vervolgens ook weer makkelijk uit krijgt. In dit artikel deel ik de gouden tip met je!

IMG_7241
Ik heb van te voren speciale reistassen gekocht om onze kleding in te doen. Werkelijk alles wat wij meenemen zat in tassen. Ik had van te voren nooit kunnen bedenken hoeveel plezier wij van deze tassen zouden hebben. Het zijn immers maar gewoon tassen toch?! Toch niet helemaal, er zitten heel veel voordelen aan deze speciale reistassen.

IMG_7225
IMG_7228
Als eerste kocht ik deze set packing cubes van Sunflake. In deze set zitten 3 tassen van verschillende formaten. Deze passen precies in elkaar. De middelste is het formaat van de grootste en de kleine is weer het formaat van de middelste. Deze bestelde ik in twee kleuren zodat mijn vriend en ik allebei onze eigen  kleding snel zouden herkennen en niet de tassen open hoefde te doen om te kijken van wie de kleding is.

IMG_7229
Bij elkaar een hoop tassen, maar lang niet genoeg om al onze spullen mee te nemen. Na onze broeken, vesten en t-shirts zaten deze tassen al vol. Wat moesten we met onze sokken, thermokleding, handdoeken en ondergoed? Die moesten immers ook mee.

IMG_7234
Daarop vond ik de pack-it cubes van Eagle Creek. Weer een ander formaat dan de tassen van Sunflake en daarom ideaal voor de andere spullen. De groene tas voegde zich bij de rest van de andere groene tassen en de bruine tassen voegden zich bij de blauwe tassen. Het was voor ons heel duidelijk van wie welke tas was.

IMG_7239
IMG_7265
Een groot voordeel van deze tassen ten opzichte van ‘gewone’ tassen is dat ze doorzichtig zijn. Je ziet direct welke spullen er in je tas zitten. De achterkant is niet doorzichtig zodat je de tassen goed kunt stapelen.

IMG_7238
De kleine witte tasjes kun je zelfs vergroten of kleiner maken met een extra rits. Ze zuigen als het ware vacuüm waardoor je héél veel sokken mee kunt nemen.

IMG_7245
Aan het einde van de reis markeerde ik met een plastic strikje een van de tassen zodat ik wist waar het vieze ondergoed en sokken in zat. De kleding moest immers nog mee naar ons hotel in Vancouver. Wel zo fris als je niet telkens de tas met vieze kleding moet openmaken om te achterhalen waar je schone sokken zich bevinden.

IMG_7250
IMG_7256
IMG_7259
IMG_7260
Al deze tassen zijn er op gemaakt om in je backpack te passen. Dit vond ik tijdens het inpakken zó fijn, omdat het een hele puzzel is om alles mee te krijgen. De kleinste tasjes passen bijvoorbeeld in de zijvakken. Vaak een loze ruimte die je nu goed kunt opvullen. Van de andere kleine tasjes pasten deze in de boven en onderkant van de backpack. Ik kon er zelfs meerdere opstapelen! Tenslotte passen de 3 tassen van Sunflake precies in mijn kleinere backpack (50 L). De extra grote tassen Eagle Creek deden we in de backpack van mijn vriend (70 L).

IMG_7273
Nog een voordeel van deze reistassen vind ik dat je ze kunt buigen in de vorm die je maar wilt. Ze kunnen smal blijven, maar je kunt ze ook heel breed volproppen en de rits gaat nog steeds dicht. Zo kun je ze perfect passend maken voor een gaatje wat nog over is.

IMG_7284
IMG_7285
Alle tassen hebben ook een hengsel waardoor je ze gemakkelijk kunt ophangen, maar ook kunt dragen uit je backpack. Wij legden ze in de kast van de camper en als we iets nodig hadden hoefden we alleen maar de betreffende tas uit de kast te halen in plaats van tussen een stapel kleren te zoeken die waarschijnlijk toch omvalt door het rijden met de camper. De hele reis bleven onze kleding en spullen geordend.

IMG_7288
IMG_7289
Het laatste voordeel wat ik je nog wil meegeven is dat de tassen perfect in en op elkaar passen als je ze wilt opruimen. In mijn geval kunnen wij al onze reiskleding kwijt in een kast onder ons bed. Wij hebben thuis al weinig ruimte en voor ons is dit toch fijne extra.

Jullie horen het, ik ben razend enthousiast over deze reistassen. Ik kan eigenlijk alleen maar voordelen opnoemen. De tassen zijn niet goedkoop, maar wat mij betreft de investering wel waard. Als je vaak op reis gaat zal je hier veel plezier van hebben.

De set van 3 tassen van Sunflake kost € 22,99 en is hier te koop.
De grootste cube van Eagle Creek kost € 15,95.
De halve cube van Eagle Creek kost € 13,95.
De witte cube van Eagle Creek kost € 14,95.
De producten van Eagle Creek zijn hier te koop.

Was jij al bekend met deze reistassen?

Vorige

Top 5 warme bestemmingen travel wishlist

Volgende

5 activiteiten die je in Wenen gedaan moet hebben

  1. Trieneke

    Ooh je wil niet weten hoe die tas er uit zag toen ik ‘m zonder die zakjes in had gepakt… mocht ik ooit nog eens met de backpack op vakantie kunnen leen ik ze van je :-D

    • Dat mag zeker Trieneke! Ze zijn zo handig, ik zou echt niet meer zonder willen. Oh dat moet er vreselijk hebben uitgezien! Wat een ramp.. Was overigens ook wel blij toen de backpack ingepakt was, er kon niets meer bij haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén