IMG_7315
De herfst is aangebroken. De bladeren kleuren mooi geel, oranje en rood, het waait en de regen tikt tegen het raam. Een heerlijke periode om je even terug te trekken en tijd voor jezelf te nemen. Zoals jullie weten vind ik het heel leuk om zelf dingen te maken en creatief bezig te zijn. In dit artikel geef ik jullie een recept om zelf een heerlijke herfst scrub te maken voor een ontspannend moment voor jezelf onder de douche of in bad.

IMG_7295
Wat heb je nodig?
Suikers
– witte suiker (verkrijgbaar bij supermarkt)
– rietsuiker (verkrijgbaar bij supermarkt)
– grove kaneelsuiker (verkrijgbaar bij Holland & Barrett)

IMG_7297
Oliën

– amandelolie (verkrijgbaar bij een Turkse supermarkt of Toko)
– druivenpitolie (verkrijgbaar bij Holland & Barrett of Avantgardecosmetics)
– geurolie naar smaak
Ik gebruik de geur Oatmeal, Milk and Honey: warme honing, romige melk, en zachte havermout maken deze ultieme zachte geur. Deze versie heeft een sterke amandel boventoon en een warme marsepein geur. Een heerlijke, warme herfstgeur. Deze is ook te koop bij Avantgardecosmetics.

IMG_7303
Overig

– kaneel (verkrijgbaar bij Lidl)
– schepje (gekocht op een rommelmarkt, maar ook verkrijgbaar bij Dille & Kamille)
– potje om de scrub in te doen (oud potje van de Kruidvat)

Je begint met het mengen van de 3 suikers in een mengkom. Vervolgens giet je naar keuze amandelolie & druivenpit olie toe. Ik zorg ervoor dat de scrub net ‘onder water staat’ met amandelolie. De amandelolie is de basis voor deze scrub. Amandelolie voedt je huid en maakt hem zacht. De druivenpitolie voeg ik toe om na het scrubben niet zo’n vette huid te hebben. Druivenpitolie is namelijk een wat drogere olie. Hiervan voeg ik maar een klein beetje toe. Druivenpitolie is ook een stuk duurder dan amandelolie.

IMG_7315
IMG_7317
Vervolgens doe ik zo’n 10 druppels bij de rest van de scrub en voeg ik nog een beetje kaneel toe. Deze geuren samen ruiken fantastisch en de kaneel maakt de scrub ook nog eens mooi bruin. Ik meng alles samen en het resultaat is een perfecte herfst scrub! Hij ruikt ten eerste heerlijk, scrubt goed, verzorgt mijn droge huid en laat een zachte huid achter.

Vervolgens doe ik de scrub in een mooi apothekerspotje wat ook nog eens leuk staat in de badkamer. Een beetje ouderwets, maar daar hou ik wel van. Het schepje leg ik na gebruik op het potje om te drogen. Ook een leuk idee om deze herfst scrub cadeau te doen aan je moeder, vriendin, buurvrouw of collega. Strik er om heen en je cadeau is klaar! Niet alleen leuk om iets te geven wat je zelf hebt gemaakt, maar het is ook nog eens goedkoop. Persoonlijk vind ik de waarde van producten niet zo belangrijk, maar wel de energie en liefde die iemand anders in een cadeau stopt. Meer DIY tips vind je hier.

Maak jij zelf wel eens een DIY? Zo ja, heb je nog leuke ideeën voor mij?