clip_image001
Wij hebben zelf een onwijs mooie keuken in ons huis. Hij is volledig van hout afgewerkt met een zwart blad. Toch zou dit niet een keuken zijn die ik zelf zou hebben uitgezocht. Er is zoveel keuze tegenwoordig! Van boerenkeuken tot strak tot design. In dit artikel laat ik je 3 verschillende keuken stijlen zien en hoop je zo inspiratie mee te geven als je nadenkt over jouw eigen droomkeuken.

clip_image001
Design keuken
Design keukens kun je herkennen aan het nieuwste van het nieuwste en overal praktische oplossingen voor. Inductieplaten, mooi afgewerkte afzuigkappen, cookers etc. Omdat de design keukens zo modern zijn, passen ze wat mij betreft ook goed binnen huishoudens met gezinnen. Maar een design keuken past ook goed in een appartement. Als starter is dit een super mooie stijl om toe te passen in je eerste woning. De SieMatic keukens hebben prachtige modellen en zijn er in allerlei uitvoeringen en kleur combinaties.

clip_image003
Strakke keuken
Strakke keukens kenmerken zich zoals de naam al zegt door strakke greeploze handgrepen. De meeste keukens die je in deze stijl vindt zijn meestal wit. Ik moet daarbij ook meteen denken aan Jan des Bouvrie die ook altijd veel wit in zijn ontwerpen gebruikte.
Het is ook een stijl die veel mensen aanspreekt waardoor het ook een goede keukenstijl is om te kiezen als je een verouderde keuken hebt en je huis wilt verkopen. Vrienden van ons hebben dit ook gedaan en hebben hierdoor hun huis met veel winst kunnen verkopen. Een nieuwe keuken waar je niets meer aan hoeft te doen is toch wat potentiële kopers als eerste zien en aanspreekt.

clip_image005
Boerenkeuken
Een boerenkeuken kenmerkt zich door veel hout, balken en grote fornuizen. Mooie granieten wasbakken met stevige kranen. Ik vind dit zelf prachtige keukens, maar je moet er wel het juiste huis voor hebben. Een boerenkeuken staat niet mooi in een nieuwbouwwoning. Mijn droom is om ooit een boerderij te kopen en volledig te renoveren. Een ontzettend leuk proces waarbij je met je eigen smaak je huis volledig eigen kunt maken. Als je een huis koopt waar alles al in zit is dit toch een stuk lastiger.

Mijn droom gaat verder met een stuk land waarop ik een aantal dieren kan houden. Hoe heerlijk is het om je eigen eitjes te kunnen rapen, appels te plukken uit eigen boomgaard en thee te drinken terwijl de kinderen door de tuin scharrelen.

Ik heb je 3 verschillende keukenstijlen laten zien en ben heel benieuwd wat jouw favoriete stijl keuken is! Laat het me weten in de comments.