white and pink petaled flowers on metal fence near concrete houses and tower at daytime
Ik kom al sinds mijn jeugd in Duitsland en vind dit een ideaal land voor een weekendje weg. In dit artikel deel ik mijn top 5 leukste Duitse steden voor een weekendje weg. Je kunt er nog wat inspiratie uit halen met de feestdagen in het vooruitzicht!

man's eye view of street houses1. Münster
Münster bezocht ik zo’n 3 jaar geleden tijdens een lang weekend kamperen in Nederland. Deze stad bevindt zich vlak bij de grens en is daarom goed te combineren met een weekendje weg in Nederland of Duitsland. Het is één van de mooiste Duitse steden die ik ooit heb gezien. De stad zelf ziet er schitterend uit met zijn klinkertjes en gouden winkelborden in plaats van alle kleuren die je in de meeste steden ziet. Ze hebben er sfeervolle winkels, shopping malls en je kunt er nog heerlijk in authentieke restaurantjes eten. Münster ligt op iets meer dan 2 uur rijden van Utrecht. Prima te doen qua reis afstand!

2. Trier
Trier is een Duitse stad met veel mooie gebouwen. Het heeft een centraal plein en het centrum biedt ook genoeg oude gebouwen. Een fijne stad om door heen te dwalen en te genieten van het uitzicht. Trier ligt op ongeveer 3,5 uur rijden van Utrecht. Tijdens ons weekendje weg bezochten we ook Luxemburg stad wat hier vlak bij in de buurt ligt. Ik vond het tof om meerdere landen te combineren in één trip.

Outdoor Dinette Set Near Brown Concrete Building at Nighttime
3. Dresden

Dresden biedt met zijn oude gebouwen heel veel moois om te zien. Een grote stad waar je tijdens de feestdagen kunt genieten van de oudste kerstmarkt van Duitsland. De oude Duitse sfeer is hier goed te proeven. Dresden bevindt zich in het Oosten van Duitsland en is daarom goed te combineren met Praag in Tsjechië. Dat ligt namelijk maar op 1,5 uur rijden van Dresden.

4. Freiburg
Freiburg is een schone, authentieke stad met veel water om zich heen. Het water loopt door de hele stad heen, wat met de leuke gevels van de winkels voor veel sfeer zorgt. Freiburg biedt veel winkels en grote shopping malls, maar er zijn ook schattige kleine winkels te vinden. Freiburg bevindt zich in het Zuiden van Duitsland en ligt op 6,5 uur rijden van Utrecht. Freiburg is goed te combineren met Zürich in Zwitserland wat zich op nog geen 2 uur rijden afstand bevindt.

Building5. Bremen
Bremen is wederom een mooie stad met veel oude gebouwen. Een schitterend plein en een kerk. In de winter vindt je er een sfeervolle kerst markt en je moet echt een kijkje nemen bij de wijk Schnoor. Kleine, schattige straatjes gevuld met winkeltjes en plekken om wat te drinken of te eten. Bremen bevindt zich op ongeveer 3,5 uur rijden vanaf Utrecht.

Als wij een weekendje weg gaan kiezen we meestal voor Airbnb of een hotel. Airbnb biedt vaak uniekere plekken en ik heb vaak het gevoel dat ik tussen de locals ziet. Ik vind het heerlijk om alvast een wishlist aan te maken per land met huizen waar ik graag zou overnachten. Zo heb ik ook ons houten huisje gevonden in Slovenië! Een ware parel waar ik anders nooit beland zou zijn.

Als je naar Duitsland met de auto gaat vergeet dan niet om een een milieu vignet (sticker) te kopen, omdat deze bijna overal verplicht is. Zodra je deze eenmaal hebt gekocht en geplakt op je auto heb je er geen omkijken meer naar. Je plakt hem één keer op en zolang je je auto hebt hoef je hem niet meer te vervangen. Ideaal!

Wat vind jij de leukste Duitse stad voor een weekendje weg?